AUTEC – o bază subacvatică misterioasă a Marinei Americane, situată în „Triunghiul Bermudelor”! Ce secrete se ascund acolo?


„Area 51” sau „Zona 51” din Nevada (SUA) a devenit celebră pentru că ea reprezintă o bază militară secretă a Forţelor Aeriene Americane. Aici (spun conspiraţioniştii) s-ar desfăşura o mulţime de experimente cu o posibilă tehnologie extraterestră. Cu toate acestea, puțini oameni știu că există o bază la fel de misterioasă cu „Area 51”, ce aparţine Marinei Americane şi care se numeşte AUTEC – Atlantic Undersea Test and Evaluation Center, în traducere Centrul Submarin Atlantic pentru Testare şi Evaluare.

Ce se întâmplă acolo? Pe site-ul oficial AUTEC putem citi următoarele: „AUTEC oferă domenii operaționale instrumentate într-un mediu real, pentru a satisface cerințele de cercetare, dezvoltare, testare și evaluare a performanței operaționale în sprijinul războiului maritim”.

Baza AUTEC este situată pe insula Andros din Bahamas. Marina Americană a început să dezvolte baza secretă în anul 1964. Ea a fost folosită pentru testarea vehiculelor, armelor și sistemelor subacvatice. Însă, conspiraționiştii susțin că au existat mai multe rapoarte despre o bogată activitate ozenistică în jurul bazei. De asemenea, se mai spune că militarii americani ar lucra cu extratereştri, în această bază subacvatică, situată tocmai la unul din cele 3 vârfuri ale Triunghiului Bermudelor.

Baza este situată într-o locaţie a oceanului numită TOTO – un șanț oceanic în formă de U, cu un fund plat care măsoară 31 km pe 240 km. TOTO este înconjurat de insule, recifuri și țărmuri. Acest lucru ajută la izolarea bazei subacvatice de tulburările oceanice, în special cele privind zgomotul ambiental ridicat. În consecință, zona este considerată locația ideală pentru testarea și calibrarea vehiculelor submarine.

Observatorii spun că în AUTEC se găsesc laboratoare, unde se experimentează echipamente avansate din punct de vedere tehnologic, folosite în flota Marinei Americane.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): express.co.uk


Un comentariu la „AUTEC – o bază subacvatică misterioasă a Marinei Americane, situată în „Triunghiul Bermudelor”! Ce secrete se ascund acolo?”

Comentariile sunt închise.