O descoperire rară într-o insulă din Danemarca: o figurină de aur ciudată, cu 10 „dinţi” pe spate. Ce naiba o semnifica!?


figurina de aurFolosind un detector de metale, arheologii amatori au făcut o descoperire rară, veche de 1.500 de ani, pe insula daneză Bornholm. Locul mai precis al artefactului se găseşte în localitatea Smorenge. Dar despre ce e vorba? De o figurină de aur, care prezintă pe spatele său 10 dinţi ieşiţi în afară. Femeia sculptată este înfăţişată goală, are 4,2 centimetri înălţime şi cântăreşte doar 3 grame. Deşi este goală, în jurul taliei sale figurina poartă o centură.

În zonă au mai fost descoperite 4 figurine asemănătoare, începând din anul 2009, dar aceasta este prima care ar reprezenta o femeie. Vechimea acestor artefacte pare a fi de 1.500 de ani. Iată ce declară un arheolog: „Credem că oamenii au ales acest loc datorită izvoarelor sale, poate că figurinele de aur au fost sacrificate zeilor în secolele 6 şi 7, pentru sănătate, fertilitate sau recoltă bună.”

Din 2009, au mai fost găsite 4 figurine în aceeaşi zonă, dar de s*x masculin. Precum spuneam mai sus, lucrul cel mai neobişnuit la această figurină feminină este prezenţa pe spatele ei a 10 dinţi care ies în afară. Interesant e faptul că există tăieturi în jurul organelor genitale.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock