O descoperire rară într-o insulă din Danemarca: o figurină de aur ciudată, cu 10 „dinţi” pe spate. Ce naiba o semnifica!?


figurina de aurFolosind un detector de metale, arheologii amatori au făcut o descoperire rară, veche de 1.500 de ani, pe insula daneză Bornholm. Locul mai precis al artefactului se găseşte în localitatea Smorenge. Dar despre ce e vorba? De o figurină de aur, care prezintă pe spatele său 10 dinţi ieşiţi în afară. Femeia sculptată este înfăţişată goală, are 4,2 centimetri înălţime şi cântăreşte doar 3 grame. Deşi este goală, în jurul taliei sale figurina poartă o centură.

În zonă au mai fost descoperite 4 figurine asemănătoare, începând din anul 2009, dar aceasta este prima care ar reprezenta o femeie. Vechimea acestor artefacte pare a fi de 1.500 de ani. Iată ce declară un arheolog: „Credem că oamenii au ales acest loc datorită izvoarelor sale, poate că figurinele de aur au fost sacrificate zeilor în secolele 6 şi 7, pentru sănătate, fertilitate sau recoltă bună.”

Din 2009, au mai fost găsite 4 figurine în aceeaşi zonă, dar de s*x masculin. Precum spuneam mai sus, lucrul cel mai neobişnuit la această figurină feminină este prezenţa pe spatele ei a 10 dinţi care ies în afară. Interesant e faptul că există tăieturi în jurul organelor genitale.


Lasă un comentariu