Iisus a fost un extraterestru? Cea mai ridicolă teorie pe care o demontez punct cu punct!


Iisus extraterestru blasfemieAm tradus şi am adaptat după sonor, în exclusivitate pentru acest site, un mini-documentar care îşi pune întrebarea dacă Iisus a fost un extraterestru. Bineînţeles că, din punctul meu de vedere, a susţine aşa ceva e o imensă prostie, dar, de dragul varietăţii punctelor de vedere, am să prezint şi această teorie aberantă.

Iată punctele-cheie din mini-documentar:

* În ianuarie 2015, NASA a descoperit Kepler 438-b, o planetă aflată la o distanţă de 470 de ani-lumină, asemănătoare cu Pământul din punct de vedere al mărimii, aflată într-o zonă unde ar putea apărea viaţa inteligentă. Astfel, posibilitatea existenţei extratereştrilor pare şi mai mare.

* Încă din anii 60 a existat o tentativă a unor pseudo-oameni de ştiinţă de a reformula tradiţiile religioase, prin înţelegerea Universului în care trăim şi a originii speciei umane, dacă vom considera că nu suntem singuri.

* Ufologul Dr. Barry Downing este unul dintre acei care crede că extratereştrii au vizitat Pământul, influenţând istoria şi religiile de milenii întregi. Downing este, de asemenea, şi preot, şi el crede că evenimentele divine descrise în Biblie reprezintă de fapt dovezi ale tehnologiei extraterestre, care au fost interpretate greşit de primii oameni.

* De fapt, Downing merge mai departe şi spune că Iisus Hristos a fost un extraterestru.

* Downing a identificat episoade din Biblie care sunt similare cu relatările moderne despre OZN-uri, ca cele găsite în Cartea lui Ezechiel.

* Downing a mai găsit semne ale activităţii extraterestre în Evanghelia lui Matei din Noul Testament, ca atunci când o fiinţă coboară din cer pentru a le spune celor 3 înţelepţi despre naşterea lui Iisus, iar steaua pe care „cei 3 crai de la Răsărit” au urmărit-o era de fapt un OZN, pentru a-i ghida întocmai până în Bethleem.

* Downing a mai adunat dovezi despre extratereştri şi din povestea concepţiei imaculate a Fecioarei Maria, pentru naşterea lui Iisus Hristos. Downing crede că embrionul lui Iisus a fost implantat în Fecioara Maria de către extratereştri. Altă teorie sugerează că Fecioara Maria ar fi fost inseminată artificial cu sămânţă extraterestră, Iisus fiind altfel un extraterestru.

* Conform Bibliei, Fecioara Maria primeşte vizita de la îngerul Gabriel care îi spune că va avea un fiu. Downing crede însă că întâlnirea cu Gabriel este una cu un extraterestru.

* Alţi ufologi compară naşterea Fecioarei Maria cu rapoartele moderne de răpire extraterestră, atunci când femeile pretind că au rămas însărcinate spontan după întâlnirea cu extratereştrii. Totuşi, acest fenomen nu a fost dovedit de ştiinţa modernă.

* Teoria privind originea extraterestră a lui Iisus ar fi dovedită cu poveştile privind miracolele întreprinse de Iisus. Biblia spune că la vârsta de 30 de ani, Iisus şi-a părăsit meseria de dulgher pentru a predica timp de 3 ani înţelepciunea către umanitate. În timpul acestor ani, Iisus a înfăptuit o serie de miracole, pe care Biserica le consideră drept o dovadă că Iisus era Fiul lui Dumnezeu.

* În Biblie, se spune că Iisus avea puterea să stăpânească natura, să meargă pe ape şi chiar să învie morţii. Ufologii biblici susţin că ar fi mai logic să se atribuie aceste miracole tehnologiei avansate a extratereştrilor decât puterilor divine.

* Aceste puteri extraterestre – crede Downing – i-au permis lui Iisus să se învie singur, după ce a fost crucificat. Mai mult decât atât, înălţarea lui Iisus este văzută ca o revenire către planeta sa extraterestră de baştină.

* Downing aduce drept argument recunoaşterea chiar a lui Iisus în Biblie că „El nu este din această lume”, ceea ce înseamnă că ar avea o origine extraterestră.

* Din nefericire, pentru Barry Downing şi adepţii săi, nu există nici măcar o dovadă care să susţină teoriile sale. Dar dezbaterea rămâne. Mark Bennett, din cadrul Societăţii Aetherius spune pe acest subiect: „Ar avea mai mult sens să spui că Iisus a fost o fiinţă de pe altă planetă care a venit să ajute omenirea, decât să spui că Dumnezeu a creat unicul său Fiu, care s-a aflat într-un punct întâmplător în istorie, a venit pe Pământ şi a iertat oamenii pentru păcatele lor, pentru un motiv pe care nu-l cunoaştem.”

P.S. Această teorie are următoarele puncte-slabe, la care Downing nu poate da răspunsuri logice:

1) Dacă Iisus ar fi fost un extraterestru şi ar fi avut la îndemână tehnologii extraterestre atât de avansate, cum se face că în Biblie ni se povesteşte că el umbla doar pe jos sau pe măgar? De ce nu folosea OZN-urile sau maşinile pentru transport?

2) De ce Iisus a acceptat să fie crucificat dacă era un extraterestru avansat? Conform Bibliei, decizia Lui de a accepta crucificarea are mai mult sens, adică Iisus a luat asupra Lui toate păcatele omenirii. Dar, nu înţeleg ce-ar fi avut de câştigat un extraterestru făcând acest lucru. Ce-ar fi vrut să demonstreze el?

3) Ce-a urmărit extratereştrii cu povestea lui Iisus? Nu ar fi fost mai simplu, cu tehnologiile lor avansate, să hipnotizeze oamenii de atunci şi din viitor, pentru ca majoritatea să creadă în Iisus? De ce trebuia să joace acel teatru, când lucrurile se puteau face mult mai uşor?

4) La începutul creştinismului, povestea lui Iisus nu era destul de răspândită, iar timp de circa 300 de ani, creştinii timpurii erau chiar omorâţi de autorităţi. Dacă Iisus era un extraterestru atât de avansat, de ce n-a reuşit să hipnotizeze şi autorităţile pentru a permite ca religia creştină să prindă la toată lumea? De ce a fost nevoie de o prigoană de secole? De ce apoi au fost atât de multe schisme? În Biblie se spune clar că Dumnezeu lasă libertate omului să aleagă… dar extratereştrii de ce n-au mai intervenit de atunci? Ne-au sedus şi ne-au abandonat? Multe lucruri nu se leagă…

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock