Un poliţist american a urmărit o creatură-robot incredibilă: era vreun extraterestru sau un om venit din viitor?


Dacă întrebăm pe cineva cum ar arăta un extraterestru, răspunsul ar fi clar – clasicul „extraterestru gri”: capul mare şi disproporţionat faţă de restul corpului, ochii negri în formă de migdale, braţe lungi şi subţiri. Aceasta este de departe cea mai comună concepție despre o ființă extraterestră. Cu toate acestea, există mai multe rapoarte despre întâlnirile extraterestre care descriu ceva complet diferit.

Iată un caz ciudat, din 1973, care a avut loc în statul american Alabama, lângă micul oraș Falkville. Pe 17 octombrie 1973, o femeie panicată a chemat poliția, raportând faptul că a văzut un OZN pe un câmp din afara orașului. Un ofițer de poliție, pe nume Jeff Greenhaw, a plecat să cerceteze reclamaţia. Ajuns la fața locului în jurul orei 22, ofiţerul n-a văzut nicio navă spațială și nici un semn al acestuia, dar femeia susţinea că a văzut nu doar un OZN, ci şi un extraterestru care ar fi coborât din acea navă spaţială.

Greenhaw s-a gândit că ar putea fi un suspect, aşa că a început să cerceteze zona. Când a scrutat întunericul cu lanterna, poliţistul a observat pe cineva care stătea la marginea drumului, însă acesta nu era un om normal. Creatura părea a fi complet acoperită cu niște substanțe strălucitoare, care arătau ca o folie de staniu, având şi o antenă pe cap. Greenhaw reuşi să-i facă şi o fotografie, spunând despre ea următoarele: „Părea că avea capul și gâtul confecționate împreună; trupul îi era cu adevărat strălucitor. Nu cred că era vreo folie de aluminiu”.

Această creatură părea să se miște într-un mod mecanic, dând impresia că era un robot. Când Greenhaw și-a îndreptat farurile vehiculului spre „robot”, acest lucru a speriat entitatea, care s-a panicat și a fugit cu mare viteză. Poliţistul și-a pornit mașina și a urmărit robotul pe câmp; ofițerul a mers cât de repede i-a permis terenul, dar creatura pe care o văzuse și pe care o urmărea era uimitor de rapidă, cum nu putea fi vreun om.

A fost oare un fel de robot extraterestru? Sau vreun om venit din viitor?