Noi dovezi că există o planetă ascunsă în sistemul nostru solar – spune un nou studiu


De ani de zile, unii astronomi sugerează că neobişnuitul comportament al obiectelor cosmice de la marginea sistemului nostru solar este cel mai bine explicat de o altă planetă, nedescoperită încă. Acest lucru ajută la explicarea orbitelor obiectelor care se află la extremitățile foarte îndepărtate ale sistemului nostru solar, la mai mult de 250 de ori distanță de Soare decât suntem noi.

Acum, Konstantin Bogytin, un astronom care a ajutat la popularizarea teoriei, spune că el și echipa sa au găsit încă mai multe dovezi care sugerează existența planetei necunoscute. Noua lucrare reprezintă „cea mai puternică dovadă statistică de până acum că Planeta X este cu adevărat acolo”, a spus el.

În noua lucrare, oamenii de știință s-au uitat la mai multe obiecte transneptuniene (TNO) – termenul tehnic pentru acele obiecte care stau la marginea sistemului solar, dincolo de planeta Neptun. Noua lucrare a analizat acele obiecte care au mișcarea instabilă deoarece interacționează cu orbita lui Neptun. Însă, gravitaţia lui Neptun nu poate explica totul, aşa că cea mai bună explicație este aceea că e vorba de existenţa unei alte planete, nedescoperită încă.

Echipa a efectuat o serie de simulări pentru a înțelege modul în care orbitele acestor obiecte au fost afectate de o varietate de lucruri, inclusiv planetele gigantice din jurul lor, cum ar fi Neptun, „unda galactică” din Calea Lactee, precum și stelele trecătoare. Totuși, cea mai bună explicație a orbitei lor este dată de existenţa Planetei X, a spus dr. Bogytin. Cercetătorii au căutat chiar şi alte explicații pentru comportamentul acelor obiecte – inclusiv sugestia că alte planete le-au influențat cândva orbita – dar teoria Planetei X rămâne cea mai bună explicație.

O mai bună înțelegere a existenței sau nu a Planetei X va veni atunci când Observatorul Vera C Rubin va fi pornit. Acesta este în prezent construit în Chile și, atunci când va fi pornit, va putea scana cerul pentru a înțelege comportamentul acelor obiecte îndepărtate.

Sursa: studiul ştiinţific „Generation of Low-Inclination, Neptune-Crossing TNOs by Planet Nine” / arxiv.org

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO