V-aţi întrebat vreodată cum miros planetele din sistemul nostru solar?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Dacă un extraterestru ar ateriza pe planeta noastră, deasupra unei păduri, atunci el ar mirosi un aer proaspăt, plăcut, plin de oxigen. Dar, cum ar mirosi celelalte planete? Putem ghici aproximativ mirosul diferitelor planete din compoziția chimică a atmosferelor lor.

Astfel, Venus miroase a ouă clocite din cauza norilor de acid sulfuric din atmosferă; la fel miros şi planetele Marte şi Uranus, din cauza prezenţei dioxidului de sulf și hidrogenului sulfurat.

Dacă am ajunge pe Jupiter… întrucât fiecare strat al atmosferei sale este alcătuit din substanțe chimice diferite, mirosul simţit depinde de locul în care v-aţi afla. În unele straturi veți mirosi migdale amare datorită cianurii de hidrogen, în timp ce în alte straturi (cele din partea de sus) veți mirosi mirosul urât de amoniac. Mirosul de migdale apare în mod natural în flori precum iasomia.

Restul planetelor sunt în mare parte fără un miros distinct datorită gazelor inodore din atmosferă.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO