Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pământul este înfăşurat într-un câmp energetic autogenerat, cu liniile de forţă îndreptate către poli? De asta au pierdut americanii un satelit la Polul Nord?


După cum se ştie, Pământul se mişcă în jurul Soarelui cu o viteză de peste 100.000 km/h, iar în jurul propriei axe cu aproximativ 1.600 km/h. Un cercetător american, pe nume Walter Wright, a elaborat o teorie revoluţionară, numită teoria presiunii gravitaţionale, conform căreia Pământul este înfăşurat într-un câmp energetic autogenerat, cu liniile de forţă îndreptate către poli şi care converg în „găurile polare”.

Comparând Pământul cu o minge ce pluteşte pe un jet de apă, apa reprezentând forţa energiei solare, mingea va fi suspendată la o anumită distanţă, în funcţie de masa sa, absorbind impactul şi rotindu-se. Mingea, aflată în mişcare de rotaţie, reţine o peliculă fină de apă pe suprafaţa sa, aşa încât jetul de apă nu loveşte direct mingea, ci pelicula de apă, care este permanent înlocuită şi reînnoită.

În acelaşi mod, presiunea exercitată de energia solară acţionează în sens invers atracţiei gravitaţionale, iar regiunea ecuatorială terestră suportă impactul său maxim, energia fiind convertită într-o mişcare axială mai lentă şi deviată către poli, pe unde scapă în spaţiu.

De exemplu, după ce un satelit american lansat în direcţia Polului Nord a fost pierdut în spaţiu, niciun alt satelit nu a mai fost programat să aibă traiectoria pe deasupra vreunuia din poli.