O a cincea forţă misterioasă a Universului ar putea exista – consideră oamenii de ştiinţă


Aşa cum putem citi pe bbc.com, conform cercetărilor efectuate de Laboratorul Național de Accelerare Fermi (Fermilab) de lângă Chicago, au apărut dovezi puternice cu privire la existența unei particule subatomice încă nedescoperite sau a unei noi forțe.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că interacțiunea miuonilor nu este în acord cu modelul standard, cel al fizicii particulelor elementare (teoria larg acceptată pentru a explica modul în care se comportă elementele de bază ale Universului). Aceasta înseamnă că vor apărea noi legi ale fizicii, noi particule și o nouă forță pe care s-a văzut până în prezent.

Miuonul este unul dintre particule fundamentale ale naturii, fiind similar cu electronul, dar de peste 200 de ori mai greu. Într-un experiment subatomic, oamenii de ştiinţă au reuşit  trimiterea particulelor în jurul unui inel de 14 metri și apoi aplicarea unui câmp magnetic. Oamenii de știință au descoperit că miuonii au oscilat într-un ritm mai rapid decât ar putea fi explicat de actualul model standard, lucru care ar putea fi cauzat de o nouă forță a naturii, sau de o particulă subatomică încă nedescoperită.

Precum se ştie, în prezent se cunosc doar 4 forțe fundamentale ale Universului: gravitația, electromagnetismul, forța nucleară tare și forța nucleară slabă. Însă, e posibil să mai avem o a cincea forță fundamentală a naturii, necunoscută până acum.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock