Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

„Conspiraţia tăcerii” – cum ar putea o femeie să-l îmbrăţişeze pe criminalul soţului ei!?

  •  
  •  
  •  
  •  

blankAm urmărit un film din 2010, intitulat „Bond of Silence” sau „Conspiraţia tăcerii”. Filmul are mai multă valoare pentru că se bazează pe nişte fapte reale petrecute în America anilor ’90. Dar, despre ce e vorba?

Katy și Bob McIntosh locuiesc într-un orăşel din nord-estul Statelor Unite. Sunt un cuplu minunat, având doi copii gemeni, un băiat și o fată de 4 ani. În ajunul Anului Nou, 1997, câteva cupluri s-au strâns în casa lor pentru a sărbători evenimentul. Dincolo de stradă, fiul vecinului lor organizează o petrecere zgomotoasă, la care participă aproximativ 200 de adolescenți.

Când petrecerea de peste stradă depăşeşte orice limite, Bob și alți doi prieteni ai săi se duc într-acolo să le ceară tinerilor să o lase mai moale. Dar acolo, în casă, din cauza alcoolului şi drogurilor, apare tragedia: Bob este găsit mort într-un dormitor de la etaj. E clar că unul din adolescenţi l-a omorât. Katy este devastată pentru moartea soţului ei, ea dorind să afle exact ce s-a întâmplat acolo. Însă, adolescenţii nu vor să vorbească, creând un fel de „legătură a tăcerii”.

Filmul ridică întrebări cu privire la rolul părinților în viața copiilor lor adolescenți. În acest film, copiii beau și petrec. Atunci când apare o problemă, părinții se unesc pentru a-i proteja pe copii. Problema este: este normal să îţi protejezi copiii, chiar și când aceştia fac rău altora?

Până la urmă, unul din adolescenţi îşi mărturiseşte crima, plin de remuşcări. Însă, la finalul filmului ni se povesteşte şi ce s-a întâmplat în viaţa reală: adolescentul care l-a omorât pe soţul lui Katy a luat doar 5 ani de închisoare. După 1 an de la evenimentul tragic, Katy a început să le vorbească adolescenţilor despre „povestea lui Bob”. Aflat în închisoare, criminalul-adolescent, Ryan, a participat cu soţia celui pe care l-a ucis, la un program de reconciliere victimă-criminal, program numit „Justiţie reparatorie”. Azi, Ryan şi Katy, apar împreună şi vorbesc despre pericolele alcoolului şi drogurilor, care pot duce la violenţe.

Imaginea finală, şocantă este cea a îmbrăţişării dintre criminal şi soţia victimei… Cum să îmbrăţişezi pe criminalul soţului tău!?

blank


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu