În Croaţia, marea aproape că a dispărut la sfârşitul lui martie 2021, un eveniment unic în istorie! Care e explicaţia?


Un eveniment unic în istorie şi halucinant a avut loc în localitatea croată Dubrovnik, pe 29 martie 2021: retragerea masivă apelor mării lângă zona de coastă. Oamenii de știință spun că acest fenomen nu a mai avut loc în istorie.

Evenimentul i-a surprins pe mulți amatori de plajă și locuitori ai orașului situat în Marea Adriatică, în sudul Croației. „Unde s-a dus apa?” / „Trebuie să ne temem de un tsunami?” / „Este normal?” – acestea au fost întrebările pe care şi le-au pus cei mai mulţi localnici pe reţelele de socializare. Cunoscătorii de istorie şi-au adus aminte de cutremurul devastator din 1667 care a distrus întregul oraș croat.

.. extreme low sea level at #Dubrovnik #Croatia never seen before March 31, 2021

Publicată de Maja Mastroic pe Joi, 1 aprilie 2021

Evenimente similare au fost înregistrate în laguna Nin, una dintre cele mai mari din Croația. În zonă, refluxul a fost atât de mare încât s-a putut ajunge pe unele insule pe jos. Marea a dispărut complet… pur şi simplu a devenit pământ:

.. wow! this is my place #Nin near #Zadar where I spent all my summers in childhood, now without sea at the shore but…

Publicată de Maja Mastroic pe Joi, 1 aprilie 2021

Potrivit oamenilor de știință, acest fenomen nu s-a produs niciodată de-a lungul coastei Croației. Apa care a dispărut a fost asociată cu luna plină și o cantitate mică de precipitații.

Dar totuşi, de ce nu a mai apărut până acum asemenea fenomen în Croaţia? Poate e vorba de altceva misterios?


Lasă un comentariu