În Croaţia, marea aproape că a dispărut la sfârşitul lui martie 2021, un eveniment unic în istorie! Care e explicaţia?


Un eveniment unic în istorie şi halucinant a avut loc în localitatea croată Dubrovnik, pe 29 martie 2021: retragerea masivă apelor mării lângă zona de coastă. Oamenii de știință spun că acest fenomen nu a mai avut loc în istorie.

Evenimentul i-a surprins pe mulți amatori de plajă și locuitori ai orașului situat în Marea Adriatică, în sudul Croației. „Unde s-a dus apa?” / „Trebuie să ne temem de un tsunami?” / „Este normal?” – acestea au fost întrebările pe care şi le-au pus cei mai mulţi localnici pe reţelele de socializare. Cunoscătorii de istorie şi-au adus aminte de cutremurul devastator din 1667 care a distrus întregul oraș croat.

.. extreme low sea level at #Dubrovnik #Croatia never seen before March 31, 2021

Publicată de Maja Mastroic pe Joi, 1 aprilie 2021

Evenimente similare au fost înregistrate în laguna Nin, una dintre cele mai mari din Croația. În zonă, refluxul a fost atât de mare încât s-a putut ajunge pe unele insule pe jos. Marea a dispărut complet… pur şi simplu a devenit pământ:

.. wow! this is my place #Nin near #Zadar where I spent all my summers in childhood, now without sea at the shore but…

Publicată de Maja Mastroic pe Joi, 1 aprilie 2021

Potrivit oamenilor de știință, acest fenomen nu s-a produs niciodată de-a lungul coastei Croației. Apa care a dispărut a fost asociată cu luna plină și o cantitate mică de precipitații.

Dar totuşi, de ce nu a mai apărut până acum asemenea fenomen în Croaţia? Poate e vorba de altceva misterios?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock