Orgoni Crystal

 

În Israel, nişte turişti au surprins pe camera video o sirenă? Sau totul e o făcătură… Voi decideţi!

215

sirena in Israel 1Un videoclip apărut pe Internet de câteva zile face senzaţie pe YouTube. În esenţă ar fi vorba despre o… sirenă surprinsă de o cameră video! Înainte de a comenta videoclipul, trebuie să subliniez faptul că existenţa sirenelor (fiinţe jumătate-om, jumătate-peşte) a fost confirmată de mai multe ori în istorie, de mai mulţi martori. S-o fi înşelat toţi?

Dau câteva exemple din articolul acesta despre sirene https://www.lovendal.ro/wp52/oameni-ai-marii-si-sirene-fiinte-fantastice-sau-adevarate/:

* Pliniu cel Bătrân, în capitolul IX din lucrarea sa Istoria naturală, scrie: Pot să citez martori (care ocupă un rang înalt în ordinul cavalerilor romani) care mi-au certificat că au văzut în oceanul Cadix un om al mării cu o conformaţie perfect identică cu a noastră. În timpul nopţii, acest om al mării urca pe corăbii!”

* Naturalistul Rondelet, care predă în secolul XVI la universitatea din Montpellier, scrie în Istoria Peştilor: „A fost prins în Norvegia un monstru marin, după o mare furtună. Toţi cei care l-au privit i-au dat numele de Călugăr, căci avea o faţă umană, dar rustică, prea puţin graţioasă, capul ras, şi ca un fel de capişon de călugăr pe umeri. Extremitatea corpului se termina cu o coadă mare.”

* Se poate citi în Marea cronică a Ţărilor de Jos că în 1433, pe ţărmurile din Polonia, a fost pescuit un om al mării, cu mâinile şi picioarele palmate, care se lasă atins de toată lumea. Nu vorbeşte dar se pare că aude foarte bine. Regele Poloniei îl închide într-un turn.

* Părintele Bouhours, iezuit francez din timpul Renaşterii, scrie: „Sirenele, de care poeţii vorbesc atât, nu sunt invenţii, au fost zărite în diverse ţări. Filip, arhiduce de Austria, a adus una cu el la Genova, în 1548. O alta a apărut pe o plajă din Olanda la începutul secolului.”

Aşadar, revenind la acest videoclip de pe YouTube… Din descriere se poate citi următoarele: “O creatură ciudată apare şi este surprinsă de o cameră video pe o stâncă de pe ţărmul mării, aflată în zona Kiryat Yam din Israel. Forma creaturii aduce aminte de o sirenă, şi atunci când ea înţelege că este urmărită, dispare sub apele mării.” La un moment dat, un martor strigă că ar fi vorba de o focă.

sirena in Israel 2

Mulţi comentatori de la acest videoclip cred că e vorba de un fals, nefiind altceva decât o prelucrare grafică pe calculator, iar că protagoniştii acestui videoclip n-ar fi decât nişte actori care joacă tare prost…