Există vreo legătură între castelul Bran şi regele Bran al Ţării Galilor, cel care a introdus creştinismul în insulele britanice?


Imagine: prlucrare proprie

Bran este o binecunoscută localitate din România (aflată nu departe de Braşov), unde se găseşte celebrul castel cu acelaşi nume. Castelul de piatră a fost construit în secolul al XIV-lea de către regele Sigismund al Ungariei, acesta intrând ulterior în posesia familiei regale a României în 1920.

Dar, de unde vine numele de „Bran”? Conform Wikipediei, „Bran” vine din limba turcă şi înseamnă „poartă”. Nu cunosc limba turcă, dar ciudat e că Google Translate traduce „bran” ca… „tărâţe”!

Foarte interesant însă e următorul fapt, pe care l-am găsit într-o carte. Nu ştiu dacă are vreo legătură cu celebra localitate din România, dar totuşi… Aşadar, o tradiţie veche ne spune că creştinismul a fost adus în sudul Ţării Galilor (Marea Britanie) în anul 58 d.Hr. de către regele Bran din Glamorgan. Regele Bran este descris în documentele galeze medievale – „Triadele Insulei Britanice” – ca fiind una dintre cele 3 familii sfinte ale Britaniei.

Există totuşi vreo legătură între regele Bran al galilor şi localitatea cu acelaşi nume din România? S-ar putea să nu fie decât o simplă coincidenţă…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO