“Nicolae Ceauşescu ar fi ajuns în fruntea României fiind susţinut de forţe obscure. El s-ar trage din vechea familie domnitoare a Basarabilor” – susţine o lucrare apărută pe Internet

  •  
  •  
  •  
  •  

Într-o lucrare bizară apărută pe Internet se spune “negru pe alb” că Nicolae Ceauşescu s-ar trage din familia domnească a Basarabilor! Basarabii sunt familia ce a avut rolul decisiv în întemeierea Țării Românești, familie din care s-au ales și primii domni ai țării. Mulţi istorici români spun că întemeietorul acestei familii este Barasarab I (1270-1352).

Dar, să revenim la textul găsit pe Internet:

“Contrar a tot ce se cunoaşte, “celebrul proletar Nicolae Ceauşescu”, se trăgea din familia domnească a Basarabilor. Originară din Sohodol Bran, familia Basarabilor se trăgea dintr-o ramură secundară a regilor agatârşi.

Din stirpea lui Mircea, fiu al lui Vlad Ţepeş, se trage familia “Ceauşescu”, ai căror înaintaşi au fost strămutaţi pe la începutul secolului al XVIII-lea pe Olt până la Scorniceşti, ca urmare a unor cutremure şi alunecări de teren care au avut loc în regiunea Ţării Luanei, alunecări care au surprins pe mulţi dintre agathârşi în interior. Pentru confirmarea acestui lucru se pot studia rapoarte seismologice. Nicolae a fost ales datorită temperamentului şi datorită rezonanţei numelui Nicolae. Basarabii au mai avut un domn Nicolae printre ei.

După moarte a lui Gheorghe Gheorghiu Dej şi “stabilizarea” ţării, cei din Ordinul Dragonului împreună cu templierii îl impun pe Nicolae Basarab Ceauşescu ca preşedinte al României”.

Am de făcut două observaţii la acest text:

* În genealogie, pentru a susţine ideea că “Ceauşescu se trage din familia domnitoare a Basarabilor”, trebuie aduse dovezi concrete, sub forma unui arbore genealogic, în spatele căruia să se afle documente. Atât timp cât nu se aduc dovezi în acest sens, totul este doar o supoziţie fără sens.

* Nu exclud ca Ceauşescu să nu fi ajuns întâmplător preşedintele României, în spatele său aflându-se forţe puternice neştiute.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu