Cum regele scoţian Kenneth al II-lea fu omorât de o femeie, punând mâna pe un măr de aur


Am să vă spun în acest articol o povestire interesantă pe care am găsit-o într-o carte veche în limba engleză din anul 1880. Protagonistul întâmplării este regele scoţian Kenneth al II-lea, monarh al Scoţiei între 971 şi 995. Deci, întâmplarea a avut loc acum peste 1.000 de ani.

Kenneth al II-lea a devenit victima răzbunării unei femei, Lady Fenella, care avea o ură de moarte pentru rege. Lady Fenella, o persoană bogată, deţinea un domeniu bogat în care regele vâna deseori; pe acest domeniu se afla castelul Fettercain. Lângă castel, doamna construi un imens turn, care conţinea o infernală maşinărie secretă, prin care mai multe săgeţi şi suliţe erau aruncate spre acea persoană care ar fi încercat să atingă un măr de aur, încrustat cu pietre preţioase, şi care se afla în mâna unei statui de bronz a regelui Kenneth, ce stătea în centrul încăperii.

După o partidă de vânătoare, regele scoţian fu invitat să fie oaspetele lui Lady Fenella. Kenneth al II-lea acceptă, fără să bănuiască nimic, şi, după ce a luat cina, perfida femeie l-a dus pe rege în turn, pentru a-i arăta cât de frumos a fost el decorat. Şi, normal, în centrul încăperii se afla statuia de bronz a regelui Kenneth. Lady Fenella îi spuse: „Sire, această statuie este a Maiestăţii Sale. Am pus-o în locul cel mai frumos din întreg castelul, pentru a-mi arăta adoraţia faţă de Luminăţia Voastră. Mărul pe care statuia îl ţine în mână se vrea a fi un cadou pentru Maiestatea Sa, ca semn de apreciere. El conţine ca pietre preţioase un smarald, un hiacint, un safir, un topaz, un rubin, un azurit, toate aceste pietre emiţând un antidot împotriva otrăvurilor.”

După ce a atras atenţia şi curiozitatea regelui, Lady Fenella părăsi brusc încăperea, cu scuza că s-ar duce să aducă un alt obiect interesant. Regele, rămas singur, şi fermecat de măr, se apropie de el şi îl atinse. Mortală curiozitate! Într-o clipită, maşinăria secretă prinse viaţă şi mai multe săgeţi şi suliţe ascuţite îl loviră pe monarh, care se prăbuşi la podea fără suflare. După ispravă, Lady Fenella fugi în Irlanda, ştiind că în Scoţia ar fi aşteptat-o pedeapsa cu moartea…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock