Stăpânirea trupului poate duce la fapte incredibile pentru un european care încearcă să descopere India misterioasă. Funcţiile corpului şi în special respiraţia trebuie impuse, după care urmează impunerea voinţei asupra nervilor şi creierului. Foloasele sunt în primul rând sănătatea şi ca urmare longevitatea. Durerea nu mai este simţită, motiv pentru care fachirul poate răbda frigul cel mai intens. Un astfel de om a trăit pe un pisc din Himalaya, vârf acoperit veşnic de zăpadă, îmbrăcat într-o pânză aspră.
Fachirul poate sta pe loc in apă îngheţată fără să simtă frigul. Şi culmea, el poate fi operat fără anestezie. În aproape toată India, dar mai ales la Benares, se vor găsi oameni ce-şi petrec zile şi nopţi in şir întinşi pe un pat cu cuie ascuţite, alţii care îşi ţin mâna ridicată până când unghiile ajung la o lungime de câţiva centimetri. Fachirul ştie că natura a fixat numărul respiraţiilor la 21.600, între două răsărituri de soare. O respiraţie prea repede, zgomotoasă, agitată, măreşte acest ritm şi deci scurtează viaţa. O respiraţie adâncă şi liniştită care se încadrează în ritmul de mai sus prelungeşte viaţa.
Toată lumea ştie că organele noastre nu pot fi controlate de voinţa noastră. La fachiri lucrurile se petrec altfel. Când el îşi pune mâna pe piept, în dreptul inimii, aceasta la început bate normal, apoi ritmul ei se răreşte, iar loviturile sunt mai slabe, până când se opresc complet. Sub control medical s-a stabilit că inima a putut fi oprită prin voinţă. Timp de 10 minute, fachirul poate fi considerat mort, apoi motorul vieţii reîncepe să bată până la normal.
Sunt fachiri care prin voinţă pot să-şi izoleze o arteră şi să-i oprească circulaţia. O astfel de acţiune o poate efectua fachirul Bramo. Ba mai mult, el poate trece într-o rigiditate de marmură. Stând culcat, viaţa i se scurge treptat din trup. O oglindă pusă în dreptul gurii şi a nasului indică oprirea totală a respiraţiei. Această stare de moarte aparentă poate dura mult timp. Unii fachiri se lasă îngropaţi, ca orice decedat, numai că nările şi urechile sunt astupate cu ceară. După 10-12 zile, ei sunt dezgropaţi şi treptat îşi revin la viaţă.
Fachirul Ramiet Singh, cunoscut mai mult sub numele de Heridas, a fost îngropat într-o criptă din Lahore, în prezenţa unui numeros public. Pentru a se exclude orice înşelătorie, mormântul a fost păzit de soldaţi timp de şase săptămâni, fără întrerupere, zi şi noapte. Apoi el a fost dezgropat şi treptat a revenit la viaţă fiind perfect sănătos.
Un comentariu la „Ce fel de oameni sunt şi fachirii ăştia!? Un fachir din India a fost îngropat într-o criptă timp de 6 săptămâni, dar apoi s-a sculat viu şi nevătămat…”