Moara de bărbierit: un bizar dispozitiv care putea rade 60 de bărbaţi deodată

4.044 vizualizari
Click pe imagine pentru barbierit

Oamenii au fost dintotdeauna inventivi. De-a lungul timpului, o serie de invenţii au apărut în întreaga lume. Unele au fost cu adevărat geniale (ca de exemplu, becul electric, avionul sau telefonul), dar altele au fost cu adevărat ciudate, nefiind adoptate de către omenire. Printre aceste invenţii bizare se numără cu siguranţă aşa-zisa „moară de bărbierit”.

Multe lucruri despre această invenţie din secolul al XVIII-lea nu prea ştiu, căci informaţii detaliate nu prea există. Ceea ce cunosc e faptul că până la 60 de oameni puteau fi bărbieriţi într-un singur minut! Acum pare a fi ceva nepractibil, dar imaginaţi-vă o garnizoană de soldaţi care ar fi gata bărbieriţi într-un timp atât de scurt!

Cum funcţiona acest dispozitiv „miraculos”? Greu de spus, dar, după gravură, pare că întreg mecanismul era activat de un cal, care acţiona o serie de bricege. Bărbaţii îşi puneau „la bătaie” feţele nebărbierite printr-un fel de fereastră, după care briceagul îi bărbiera „automat”. Ciudat dispozitiv…Nu m-aş fi lăsat niciodată să fiu ras astfel…