Întunericul groaznic, de proporţii biblice, care a cuprins în miezul zilei o parte din America! Un fenomen faţă de care oamenii de ştiinţă nu au nicio explicaţie…


intunericLa 19 mai 1780, un întuneric enigmatic a cuprins o mare zonă a Statelor Unite; nu s-a ridicat nici până astăzi vălul misterului legat de el.

Era o radioasă zi de mai, aşa cum mai frumoasă nu putea să fie. Nici urmă de nori pe cer, nici o adiere. Către ora zece dimineaţa se formă în sud-vest o ceaţă uşoară care cu vântul recent stârnit ajunse în nord-est pînă la graniţa canadiană. Apoi veni bezna şi reduse ţara la o condiţie mai rea decât cea a nopţilor fără lună.

Întunericul crescu constant în intensitate, oricât de ciudat ar suna acest lucru. Mai întâi, oamenii au aprins lumânări, au fixat torţe unde s-a putut pe străzi şi au închis şcolile. Era exact miezul zilei. În rândurile populaţiei începu să se facă simţită neliniştea. O oră mai târziu continua să fie noapte neagră.

Acum, numărul celor cuprinşi de panică şi isterie era în creştere. Bisericile îşi deschiseră porţile în faţa şuvoiului de credincioşi şi necredincioşi. De la amvon se anunţă începutul Judecăţii de Apoi. Nu ar fi fost nevoie de această veste, căci oamenii erau deja convinşi că sosise sfârşitul lumii, între timp, întunecimea de cerneală acoperi statele federale americane de astăzi: Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island precum şi Connecticut, estul New Yorkului şi zone din Pennsylvania, în general acel ţinut din nord-estul Americii, denumit Noua Anglie. De aceea, sinistrul eveniment avea să intre în istorie sub denumirea de „întunericul din Noua Anglie”.

Bezna din Noua Anglie a avut dimensiuni şi caracteristici autentic biblice. Ea a prezentat ceva în genul unei densităţi impalpabile. Aceasta făcea ca o foaie de hârtie albă să rămână invizibilă chiar dacă era ţinută la câţiva centimetri de vârful nasului. Nici luminările aprinse nu puteau s-o lumineze. Obscuritatea absorbea totul. Un fenomen în faţa căruia oamenii de ştiinţă stau acum ca şi în trecut perplecşi… Şi nu a fost vorba de eclipsă!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO