Fabulosul templu de aur de la Cuzco… Cine l-a construit? Cumva vechea civilizaţie inteligentă a Atlantidei?


templu de aurIstoricul american William Prescott, în monumentala sa operă „Cucerirea statului Peru” ne spune la un moment dat următoarele (traducerea şi adaptarea mea):

„Dintre templele peruviene cele mai renumite, mândria capitalei şi minunea imperiului, unul se află la Cuzco, care, sub generozitatea mai multor suverani, a devenit atât de bogat încât a căpătat numele de Coricancha, adică „Palatul aurului”. Interiorul templului era pur şi simplu o mină de aur.

Pe peretele din partea vestică era reprezentată o Zeitate, cu un aspect uman, din mijlocul căreia ieşeau un număr enorm de raze de lumină, ce emanau în toate direcţiile, la fel cum este reprezentat Soarele. Figura era gravată pe un disc enorm de aur, de dimensiuni enorme, plină cu smaralde şi pietre preţioase.

Pereţii şi tavanul templului erau încrustate peste tot cu ornamente de aur; fiecare bucăţică a interiorului templului străluceau din ornamente din metal preţios”.

Acesta este textul tradus. Întrebarea care se pune este următoarea: cărei civilizaţii aparţine acestui templu fabulos, creat doar din aur? Paracas, Nazca, Wari? Eu cred că e vorba de o civilizaţie mult mai avansată… de ce nu, vechea civilizaţie a Atlantidei!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO