Un orăşel de 350 de castele nou construite a fost abandonat în Turcia. De ce?


În 2014, dezvoltatorii au văzut o oportunitate unică de a construi o comunitate de locuințe de lux într-un mic oraș turcesc numit Mudurnu. Aceasta a fost o oportunitate cu totul unică, mai ales pentru cumpărătorii care și-au dorit o casă unică, luxoasă. Proiectul a început excelent, iar dezvoltatorii au reușit să vândă peste 350 de case în stil castel, la prețuri între 370.000 și 500.000 dolari fiecare. Cu scopul de a finaliza întregul proiect în doar patru ani, 2.500 de muncitori au lucrat zi și noapte pentru a demara proiectul.

Cu toate acestea, lucrurile au luat o întorsătură bruscă când Turcia a început să se confrunte cu o criză financiară. La doar trei ani de la începutul proiectului, dezvoltarea a fost lăsată complet abandonată, cu materiale lăsate peste tot. Acest proiect devenise un oraș fantomă.

Modul în care dezvoltatorii au construit aceste conace a fost realizat într-un mod foarte diferit de proiectele moderne de dezvoltare de astăzi. În loc să finiseze câte o casă odată, toate locuințele au fost construite una după alta, rezultând cochilii goale de beton, cu niciunul dintre interioare finisate. Privind de sus, putem vedea cât de ciudat a fost dezvoltată această comunitate, fiecare castel fiind extrem de aproape unul de celălalt.

La doar câțiva ani după începerea construcției, economia Turciei a început să scadă. Dezvoltatorul, Sarat Group, a fost forțat să dea faliment în noiembrie 2018. Acesta nu a fost singurul mare proiect de dezvoltare la care lucra Sarat Group și, pe măsură ce criza financiară s-a agravat, compania nu și-a putut permite să gestioneze toate aceste costisitoare proiecte.

Când vedem această comunitate din imagini din satelit, putem vedea că este foarte mare și are o mulțime de case identice. Când Grupul Sarat construia aceste case, a vizat investitorii arabi pentru a le cumpăra. Dar când economia a devenit instabilă, cei mai mulți dintre acești investitori s-au retras.

Atât autorităţile locale cât şi cele centrale au fost de acord că acest proiect este unic și ar trebui finalizat. Deși comunitatea a fost construită într-o locație îndepărtată, guvernul turc a promis că va construi drumuri, linii ferate și legături aeriene cu regiunea dacă proiectul va fi finalizat.

Clima din Mudurnu este aspră, iernile fiind foarte reci; aşadar, fără o minimă conservare, construcţiile începute vor începe să se degradeze. Construcția a fost planificată să se reia în 2021, dar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock