Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Un semnal misterios a fost captat de la cea mai apropiată exoplanetă, aflată la doar 4,2 ani-lumină faţă de noi. Ce este acolo?


La mijlocul lunii decembrie 2020, o ştire a apărut în mass-media internaţională: astronomii investighează un semnal misterios care vine din direcția celui mai apropiat sistem stelar vecin. Semnalul, care ar fi fost înregistrat de telescopul Parkes din Australia în 2019, este investigat de cercetătorii de la Breakthrough Listen Project – o inițiativă de 100 de milioane de dolari dedicată căutării dovezilor comunicațiilor extraterestre inteligente.

Potrivit rapoartelor, se pare că semnalul a venit din sistemul stelar Proxima Centauri – cel mai apropiat de sistemul nostru solar – și care găzduiește două planete, inclusiv una care ar putea susține viața. În prezent, rămâne neclar ce ar fi putut produce semnalul, iar astronomii nu au reușit până acum să găsească o sursă convențională.

Semnalul a fost captat în intervalul de 980 MHz, fiind deosebit de atrăgător, deoarece pare să se schimbe în frecvență într-un mod compatibil cu mișcarea unei planete. A fost descris ca „primul semnal serios de la celebrul semnal „Wow!”.

Proiectul Breakthrough Listen a fost lansat în 2016, în speranţa de a afla dacă suntem singuri în Univers.

În 2001, radiotelescopul Parkes a capturat o explozie extrem de energică de unde radio, care a durat doar cinci-miimi de secundă. S-a stabilit că acest semnal provine dintr-o galaxie extrem de îndepărtată, aflată la mai mult de 3 miliarde de ani-lumină depărtare, situată de dincolo de Calea Lactee.

Într-o ştire din august 2016 – Breaking news – o descoperire şocantă a astronomilor! Se pare că ei au găsit o planetă foarte asemănătoare cu Pământul, care orbitează cea mai apropiată stea faţă de Soare – Proxima Centauri! – dezvăluiam faptul că în jurul stelei Proxima Centauri orbitează o planetă extrem de asemănătoare cu Pământul, aşadar sunt şanse ca acolo să se fi putut dezvolta viaţă, inclusiv forme inteligente de viaţă.


Lasă un comentariu