Cel mai rece loc din Univers, în care se înregistrează o temperatură foarte apropiată de „zero absolut”


Acesta ar putea fi cel mai rece loc din Univers: Nebula Boomerang din Constelaţia Centaurului. Prin metode specifice, s-a reuşit să se afle că acolo se înregistrează -272,15 grade Celsius, doar cu 1 grad mai cald decăt temperatura de „zero absolut” (de -273,15 grade Celsius) şi cu 2 grade mai scăzut decât radiaţia de fundal rezultată din Big Bang.

V-aţi întrebat vreodată de ce pot exista temperaturi pozitive de milioane de grade Celsius, dar temperaturile negative (sub 0 grade) nu pot trece limita temperaturii de zero absolut, adică de -273,15 grade Celsius? Nu veţi găsi niciodată în Univers o temperatură de -390 de grade Celsius, de exemplu. Datorită legilor termodinamicii; la o temperatură extrem de aproape de -273,15 grade Celsius, aproape toate mişcările moleculare încetează.

Nebula Boomerang este o nebulă protoplanetară, localizată la circa 5.000 de ani-lumină faţă de Pământ, în constelaţia Centaurului. Se crede că această nebulă este un sistem stelar, care evoluează spre o fază de nebulă planetară.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock