Cum de a reuşit un cabalist de pe timpul lui Iisus să aproximeze vârsta Universului, nu foarte diferit faţă de ce ne spun oamenii de ştiinţă azi? Lumea asta mai are 2,5 de miliarde de ani şi… gata!?


Câţi ani are Universul nostru? Conform oamenilor de ştiinţă, vârsta Universului ar avea circa 13,7 miliarde de ani. Cifra asta este însă una aproximativă, pentru că nu de multe ori cercetătorii îşi schimbă calculele. Dar, să vedem ce spun şi vechile texte antice.

Conform Talmudului, lumea (aşa cum o ştim noi azi) va exista 49.000 de ani (există 7 cicluri a câte 7.000 de ani fiecare). Acest lucru l-a spus şi marele rabin cabalist Nehunya ben HaKanah (ce a trăit aproximativ în vremea lui Iisus), în lucrarea sa Sefer HaTemunah„. El ne spune că ciclul prezent în care trăim este ultimul din cei 7, cel de-al şaptelea ciclu începând cu crearea primului om, Adam, ceea ce înseamnă că au trecut deja 42.000 de ani. La sfârşitul celui de-al şaptelea ciclu, Universul va fi distrus.

Însă, rabinul Isac din Akko interpretează Psalmul 89:4 („Că o mie de ani înaintea ochilor Tăi sunt ca ziua de ieri, care a trecut şi ca straja nopţii”) ca arătând că „o zi divină = 1.000 de ani tereştri”.  De unde rezultă că 1 an divin = 365.250 de ani tereştri. Aceasta înseamnă că şi cabalistul Nehunya ben HaKanah nu se referea la anii omeneşti, ci la cei divini când a vorbit de cei 49.000 de ani de viaţă a Universului.

Dacă înmulţim 365.250 cu 42.000 de ani (ce au trecut de la naşterea Universului) rezultă că Universul ar avea până acum 15,34 miliarde ani vechime, o cifră nu foarte diferită de cea propusă de cercetători. În plus, cum au mai rămas 7.000 de ani divini din viaţa Universului, rezultă că lumea aşa cum o ştim ar mai avea de trăit circa 2,5 de miliarde de ani.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock