Gata, e oficial! În 2025, o misiune spaţială privată va căuta viaţă extraterestră pe planeta Venus


Planeta Venus este una de iad, dar ar putea exista viaţă acolo? Prima misiune privată pe Venus va căuta semne de viață în norii planetei, încercând să detecteze dovezi ale chimiei organice. Misiunea este planificată să fie lansată în ianuarie 2025 la bordul rachetei Electron de la Rocket Lab, un furnizor antreprenorial de vehicule de lansare (citiţi mai multe AICI: https://www.rocketlabusa.com/missions/upcoming-missions/first-private-mission-to-venus/).

Sara Seager, profesor de științe planetare la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) este investigator principal pentru Venus Life Finder, prima misiune dintr-o serie de misiuni planificate pe Venus. În 2023, Seager și colegii săi au scris o lucrare de cercetare cu următorul titlu – „Stability of nucleic acid bases in concentrated sulfuric acid: Implications for the habitability of Venus’ clouds”, ce a apărut în revista „Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)”.

„Încercăm să analizăm posibilitatea ca picăturile de acid sulfuric să găzduiască o biochimie, nu biochimia noastră personală, ci o biochimie diferită”, a spus Seager. „Avem o mulțime de experimente de laborator în desfășurare, iar unele se concretizează”.

După cum se indică în lucrare, norii venusieni sunt compuși din acid sulfuric concentrat. Este o substanță chimică agresivă care distruge majoritatea substanțelor biochimice ale vieții Pământului și se crede că este sterilă pentru orice fel de viață. Dar Seager și partenerii săi de cercetare au descoperit că moleculele cheie necesare vieții sunt stabile în acid sulfuric concentrat, avansând ideea că mediul atmosferic al lui Venus poate fi capabil să susțină substanțele chimice complexe necesare vieții.

„Nu știm dacă originea vieții în acid sulfuric concentrat este posibilă, dar o astfel de posibilitate nu poate fi exclusă a priori. Viața ar putea folosi acid sulfuric concentrat ca solvent în loc de apă și ar fi putut avea originea în picăturile de nor în lichid concentrat de acid sulfuric”, explică lucrarea. „Descoperirile noastre arată că chimia organică complexă, inclusiv bazele de acid nucleic ADN, poate fi stabilă în acid sulfuric concentrat. În cele din urmă, poate fi nevoie de un eșantion din atmosfera lui Venus pentru a identifica în mod robust viața, dacă este prezentă”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): pnas.org

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock