Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Cine a dezintegrat uriaşul asteroid P/2013 R3 din sistemul nostru solar? Există şi o ipoteză năucitoare…


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

În anul 2013 a fost descoperit asteroidul P/2013 R3 (CATALINA-PANSTARRS), de către doi observatori, folosindu-se telescopul Schmidt de 0,68 m al Catalina Sky Survey, precum şi telescopul Pan-STARRS1 de 1,8 m.

În octombrie 2013, după observațiile asupra lui P / 2013 R3, luate cu telescopul Gran Telescopio Canarias de 10,4 m de pe insula La Palma, a arătat că acest asteroid se destrăma. NASA a raportat o serie de imagini realizate de telescopul spațial Hubble în perioada 29 octombrie 2013 – 14 ianuarie 2014, care arătau separarea crescândă a celor patru corpuri principale.

De ce s-a dezintegrat asteroidul? Ani de zile specialiştii au căutat răspunsul, până în 2017 când s-a ajuns la concluzia că „de vină” ar fi Efectul Yarkovsky – O’Keefe – Radzievskii – Paddack, care este cauzat de lumina Soarelui, ce a crescut viteza de centrifugare până când forța centrifugă a determinat separarea elementelor componente ale asteroidului.

Însă, pe Internet, circulă o teorie a conspiraţiei care spune că impactul cu Pământul al asteroidului ar fi fost de neevitat în final, iar noi, oamenii, am fost iarăşi ajutaţi de „forţe extraterestre” ce trăiesc în sistemul solar şi care ne-au protejat, fragmentând asteroidul.

Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Lasă un comentariu