Cercetătorii au descoperit doi asteroizi roşii enigmatici, plini de „materie organică complexă”, într-un loc unde n-ar trebui să se afle

  •  
  •  
  •  
  •  

Într-un recent studiu cu privire la centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter, un grup de oameni de știință au găsit ceva despre care spun că pur și simplu nu ar trebui să fie acolo: o pereche de roci spaţiale roşii, aparent acoperite cu material organic complex.

„Doi asteroizi (203 Pompeja și 269 Justitia) au fost descoperiți în centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter”, se arată într-un comunicat al Asociației Japoneze de Explorare Aerospațială (JAXA). Și, conform aceluiaşi comunicat, „observațiile spectroscopice sugerează prezența materiei organice complexe pe suprafața acestor asteroizi”.

Printre cele mai fascinante concepte din spatele originii vieții pe Pământ se numără panspermia sau noțiunea că viața de aici a evoluat în altă parte înainte de a ajunge pe planeta noastră, prin comete, asteroizi sau alte corpuri cereşti.

Ideea că viața își are originea în sistemul nostru solar și a fost ulterior însămânțată aici pe Pământ câştigă din ce în ce mai mult teren. Aşadar, această ultimă descoperire a echipei conduse de JAXA confirmă această idee, putându-se produce cu mult timp în urmă, atunci când sistemul solar s-a format pentru prima dată. Acest lucru se datorează faptului că anumite tipuri de asteroizi s-au format inițial dincolo de cea mai îndepărtată planetă Neptun, la marginile exterioare extreme ale sistemului nostru solar.

Potrivit autorilor studiului, aceste obiecte îndepărtate formează adesea compuși organici complecşi pe suprafața lor, având şi o culoare roşu închis. Până acum, se credea că această clasă specială de roci spațiale erau dincolo de Neptun, neavând niciodată ocazia să-și croiască drum spre Pământ și să-l însămânțeze cu acești compuși organici. Dar iată că acest studiu pare să scoată în evidenţă lucruri surprinzătoare…

Nici biologii, nici astronomii nu sunt siguri 100% cum sau de unde a început viața pe Pământ, dar aproape toți sunt de acord că materia organică complexă este printre ingredientele sale cele mai fundamentale.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): studiul „Discovery of Two TNO-like Bodies in the Asteroid Belt” / iopscience.iop.org


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page