Nu poate fi reală, dar totuşi… O rocă incredibilă a fost descoperită de NASA pe Marte


Roverul Perseverance Mars de la NASA a făcut o fotografie pe planeta Marte, cu o piatră mare, întunecată, cu o gaură în centru. Roca intrigantă este înconjurată de altele de o nuanță similară, sugerând o origine comună, care se poate extinde dincolo de Marte. Roca ciudată de tip „gogoașă” ar putea fi un meteorit mare alături de bucăți mai mici.

Imaginea luată de roverul Perseverance a fost văzută și procesată de Stuart Atkinson pe contul său de Twitter, care a postat un cadru mai apropiat al „gogoşii” de pe Marte.

Apropo, descoperirea lui Perseverance nu este prima stâncă asemănătoare descoperită pe Marte. În ianuarie 2014, roverul Opportunity a observat o piatră albă la exterior și roșie în interior, determinând membrii echipei misiunii să o compare cu o gogoașă cu jeleu.

Perseverance explorează un crater de pe Marte de 45 de kilometri, numit Jezero, care a găzduit un lac mare și o deltă a unui râu în urmă cu miliarde de ani. Roverul caută semne ale vieții de demult, colectând zeci de mostre pentru o viitoare întoarcere pe Pământ.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): space.com


Lasă un comentariu