Un nou software poate detecta prezenţa extratereştrilor în centrul galaxiei noastre


Dacă există cineva în spaţiul cosmic, care încearcă să comunice cu noi de la depărtare, trebuie să i se capteze semnalele, dar acum, un studiu recent publicat în „The Astronomical Journal” a subliniat o nouă strategie menită să detecteze ceea ce ar putea fi mesaje trimise de extraterestri inteligenti.

Conduși de Akshay Suresh, de la Universitatea din Cornell, cercetătorii au dezvoltat un nou software conceput pentru a capta impulsurile radio repetate care vin din adâncurile galaxiei noastre și pentru a determina dacă sunt pulsari care apar în mod natural sau potenţiale semnale extraterestre. Acest studiu marchează primul efort major al specialiştilor de a efectua căuturi amănunţite pentru semnale folosite ca mijloace de comunicare interstelară pe distanțe mari.

Cercetarea, care utilizează date de la Telescopul Green Bank din Virginia de Vest, a vizat centrul propriei noastre galaxii, deoarece această regiune este deosebit de densă cu stele și planete care ar putea susține viața. Poate fi mai ușor pentru o civilizație din această zonă să trimită semnale către restul galaxiei datorită locației sale centrale.

Va fi interesant de văzut dacă echipa va descoperi semnale extraterestre de origine artificială.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com


Lasă un comentariu