Un flash strălucitor şi misterios a apărut în centrul galaxiei noastre, acolo unde se află o gaură neagră supermasivă


Astronomii au observat ceva neobişnuit, „fără precedent”, în timp ce urmăreau cea mai apropiată gaură neagră supermasivă de Pământ – o erupție și o explozie masivă de radiații infraroșii. Și oamenii de știință nu pot spune ce a provocat „flash”-ul.

Gaura neagră cunoscută sub numele de Săgetătorul A * (Sgr A *) este situată în mijlocul Căii Lactee, la doar 26.000 de ani lumină de Pământ, potrivit NASA. Oamenii de știință care au observat gaura neagră timp de patru zile în aprilie și mai 2019, folosind telescopul Keck II din Hawaii, au văzut evenimentul.

Variațiile de flux din cele patru nopți observate sunt descrise ca fiind „foarte neobișnuite” în comparație cu datele istorice provenind de la telescoape, inclusiv de la Keck II. Oamenii de ştiinţă încearcă să înţeleagă motivul pentru care gazul din apropierea găurii negre uriașe din centrul Căii Lactee este extraordinar de slab în razele X.

Tuan Do, astronom la UCLA, care a observat gaura neagră din centrul galaxiei ani de zile, vorbeşte despre evenimentul astronomic neobişnuit. „Gaura neagră este întotdeauna variabilă, dar aceasta a fost cea mai strălucitoare pe care am văzut-o în infraroșu până acum”, a spus Do.

Deşi cercetătorii nu ştiu încă de ce a apărut „flash”-ul, ei au în lucru câteva teorii. De exemplu, e posibil ca acest flash să fi fost cauzat de trecerea unei stele în apropiere, schimbând astfel modul în care curge gazul în gaura neagră. O altă posibilitate este ca „flash”-ul să fi apărut din cauza unui nor de gaz, care a trecut recent în apropierea găurii negre și totul să fi fost o reacție întârziată la acel eveniment.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock