Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

În noaptea de vineri spre sâmbătă (21 / 22 iunie 2024) putem observa pe cer un eveniment rar: „Luna căpşunie” sau „Luna roz”


Iubitorii de Lună se vor putea bucura pe 21 iunie 2024 de un spectacol frumos și rar pe cer: o Lună căpșunie. Ce este aceasta? Luna căpșunie are loc în fiecare an, în cadrul ciclului Lunii pline din iunie. În ciuda numelui său, nu va fi chiar roșu aprins sau roz. Potrivit lui „Old Farmer’s Almanac”, Luna va avea o culoare neobișnuită de chihlimbar. Cu toate acestea, Luna va apărea mai mare pe cer și va fi mai joasă printre stele, datorită apropierii solstițiului de vară.

Potrivit astrologului Betty Andrews: „Numele provine de la triburile algonchine, care au văzut această Lună plină ca un semn pentru a culege căpșunile coapte. Este cunoscută și sub alte nume în întreaga lume, cum ar fi „Luna roz” în Europa, care o leagă de sezonul florilor. Luna căpșunie coincide de obicei cu solstițiul de vară, marcând cea mai lungă zi din an și începutul oficial al verii”.

Raritatea evenimentului se datorează faptului că coincide cu începutul verii în emisfera nordică și cu iarna în sud (21 iunie), și după solstițiu (20 iunie). Coincidența acestor două date nu este foarte frecventă, deoarece apare doar aproximativ o dată la 20 de ani. Discul luminos luminos va fi poziționat în constelația Săgetător, lângă steaua Nunki. Acest eveniment va oferi o oportunitate magnifică de observare astronomică, deoarece Luna plină va lumina cerul, oferind o priveliște spectaculoasă până a doua zi dimineață.

Iată orele din diferite țări pentru a observa Luna căpşunie:
* Mexic: 21 iunie 2024 la 19:07 (ora locală);
* Columbia: 21 iunie 2024 la 20:07 (ora locală);
* Spania (Madrid): 22 iunie la 03:08 (ora locală);
* România (Bucureşti): 22 iunie la 04:08 (ora locală).