S-a prăbușit o navă extraterestră pe Marte? Resturile misterioase reperate pe „planeta roșie” ar putea proveni inclusiv de la un vehicul extraterestre – susține un studiu ştiinţific


Pe acest site veţi găsi zeci de articole cu posibile artefacte extraterestre pe planeta Marte. E nevoie doar de o simplă căutare pe site. Acum însă, un cotidian din mass-media oficială „Daily Mail / Main Online” ne vorbeşte de prezenţa unei posibile nave extraterestre pe Marte. A devenit „conspiraţionistă” şi mass-media oficială? Sau observăm cum în ultimii ani se dă drumul „oficial” la adevărurile ascunse de-atâta timp? Citez din articolul de pe „Daily Mail”:

* A fost descris ca unul dintre cele mai bizare obiecte descoperite vreodată pe suprafața marțiană. Așadar, extratereștrii ar putea fi de vină pentru această rocă „asemănătoare oaselor”, având proeminențe deosebite? Ei bine, oamenii de știință spun că nu pot exclude posibilitatea ca să fie de vină o navă spațială extraterestră care a ajuns pe „planeta roşie”.

* Cercetătorii unui nou studiu au adăugat că un astfel de scenariu „nu poate fi redus cu certitudine absolută”, de vreme ce „fragmente cum ar fi ceea ce par roți, o osie și mai multe resturi au fost fotografiate într-o altă locație a craterului Gale”. Cu toate acestea, cercetătorii cred că formațiunile sunt cel mai probabil legate de activitatea seismică de pe Marte. Experții spun că proeminențele se aseamănă cu cele de pe Pământ, care apar pe planeta noastră în timpul cutremurelor de magnitudine mai mare de 7 grade pe scara Richter.

* Profesorul Richard Armstrong, de la Universitatea Aston (Birmingham), care este primul autor al lucrării, a declarat că „aceste structuri sunt foarte neobișnuite pe Marte și unice în experiența mea. Nu există nicio certitudine ce a putut provoca aceste proeminenţe, dar ar putea fi asemănătoare cu cele care se formează pe Pământ ca urmare a activității seismice semnificative. Cu toate acestea, există unele diferențe între vârfurile marțiene și cele de pe Pământ, care au fost evidențiate de unii geologi”.

* În ceea ce privește posibilitatea ca o navă spațială extraterestră să fie acolo pe Marte, profesorul Armstrong a spus: „Este puțin probabil ca vârfurile să fie resturi spațiale, dar nimic nu poate fi exclus”.

* Cu toate acestea, au existat speculații febrile despre ce ar putea fi roca, de când robotul Mars Curiosity a fotografiat-o în craterul Gale în aprilie 2023. La acea vreme, astrobiologul NASA, dr. Nathalie Cabrol, a spus că este cea mai bizară piatră pe care a văzut-o vreodată în 20 de ani de studiu a planetei roșii. Ea a emis ipoteza că vânturile marțiene ar putea fi de vină. Alte ipoteze ale acestei roci cu „zimţi” au fost: oase de pește fosilizate, rămășițe de dinozauri sau bucățile unei nave spațiale vechi fabricate de Pământ. Şi asta pentru că până în 2023 cel puțin 10 sonde spaţiale s-au prăbușit pe Marte, iar resturile lor s-ar fi putut răspândi pe suprafaţa marţiană.

* Noul studiu a fost publicat în „Journal of Astrobiology” în iulie 2023.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): dailymail.co.uk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO