Din înregistrările secrete NASA: ce obiect misterios „cu braţe mari” a observat astronautul James McDivitt, în timpul misiunii Gemini 4?


Imagine: snappygoat.com (Commons Creative – free)

Misiunea spaţială NASA Gemini 4 a implicat lansarea pe orbită a unei sonde spaţiale la data de 3 iunie 1965, avându-i la bord pe astronauţii James McDivitt şi Edward White, iar misiunea a durat 4 zile, timp în care modulul a realizat 62 de rotaţii în jurul Pământului.

Cei doi astronauţi au comunicat cu centrul de comandă NASA, iar iniţial înregistrările acestor comunicaţii au fost catalogate drept „top secret” de către oficiali şi „îngropate” în arhivele NASA, dar au devenit totuşi accesibile ulterior, datorită Legii FOIA (de acces la informaţii clasificate). Ele conţin multe comentarii incitante ale astronauţilor, comentarii ce se referă la unele fenomene neobişnuite pe care aceştia le-au putut observa în spaţiul cosmic, în timpul misiunilor lor.

Iată, o parte din dialogul ce a avut loc în timpul misiunii Gemini 4, între astronautul James McDivitt, comandantul misiunii şi baza de comandă de pe Pământ (CapCom – Capsule Communication).

Jim McDivitt: OK. Tocmai am văzut ceva acolo sus, dar chiar în momentul în care m-am apropiat suficient pentru a realiza o fotografie bună, Soarele m-a orbit şi l-am pierdut.

CapCom: Am înţeles. Avem modificări în planul de zbor. Vreţi să rămâneţi în aşteptare pentru a primi o confirmare?

Jim McDivitt: Da. Rămânem în aşteptare şi lăsaţi-mă să văd dacă pot regăsi acest lucru.

După câteva minute, McDivitt a continuat să descrie „lucrul” pe care tocmai îl văzuse.

CapCom: Afirmativ, încă mai vedeţi acel lucru acolo sus?

Jim McDivitt: Nu, l-am pierdut. Am impresia că avea braţe mari care ieşeau din el. Nu l-am văzut decât un minut. Am făcut o fotografie cu camera video şi una cu Hasselblad, dar mă aflam în imponderabilitate şi înainte să mă stabilizez l-am pierdut.

În ziua următoare Mc Divitt a făcut din nou comentarii despre acelaşi obiect.

CapCom: Am înţeles. Puteţi să estimaţi la ce distanţă se afla ieri obiectul faţă de voi?

Jim McDivitt: Nu aş putea sâ precizez. Părea să fie un obiect foarte mare şi aveam impresia că mă apropii foarte repede de el. Dar distanţa era destul de dificil de evaluat. Aş spune aproximativ 10 mile.

CapCom: 10 mile?

Jim McDivitt: Este doar o aproximaţie. Nu pot spune cu adevărat la ce distanţă se afla. Eram însă destul de aproape încât să-l pot vedea…

CapCom: Eraţi destul de aproape ca să vedeţi ce?

Jim McDivitt: (neinteligibil)

CapCom: Se aude foarte slab de-acolo. Nu am înţeles (…)

Jim McDivitt: (…) braţele şi formele cilindrice care depăşeau…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock