EXCLUSIV! Din secretele istoriei Pământului: acesta se afla mult mai aproape de Jupiter, dar a fost catapultat în poziţia actuală de o stea pitică roşie necunoscută


Ştirea publicată de site-ul Universităţii din Manchester pe 18 mai 2017 este foarte interesantă, pentru că ne oferă indicii despre trecutul îndepărtat al Pământului. Citez din ea:

„Oamenii de știință au analizat probe mici de aer vechi prins în bulele de apă găsite în minerale care datează de mai bine de trei miliarde de ani. Echipa a constatat că aerul din roci este parțial constituit dintr-o formă extrem de rară a unui element chimic numit xenon. Este cunoscut sub numele de U-Xe și este atât de rar încât el nu se găsește de obicei pe Pământ. Prin urmare, echipa crede că U-Xe trebuie să fi fost adăugat pe Pământ după ce s-a dezvoltat o atmosferă primordială; cometele sunt cei mai buni candidați pentru a transporta U-Xe pe planetă”.

De asemenea, într-un studiu din 2014, publicat în revista „Icarus”, volumul 239, se arată următoarele:

– raportul izotopic al apei cometare diferă de cel al Pământului, sugerând că apele terestre nu provin din comete;

– datele provenite din rocile vechi sugerează că xenonul a fost, de asemenea, prezent la începutul existenţei Pământului, dar acum acesta este în mare măsură absent din atmosfera Pământului. Xenonul lăsat pe Pământ are o distribuție izotopică care nu prea seamănă cu cea din asteroizi, meteoriţi și gazele solare. Această anomalie poartă numele de „paradoxul xenon”. De aceea, oamenii de ştiinţă consideră că xenonul ar fi putut fi livrat de către cometele de la marginea sistemului nostru solar.

– apele Pământului seamănă mai mult cu apele din centura de asteroizi (situată între Marte şi Jupiter). Se crede că migrația planetelor uriașe, în special Jupiter și Saturn, ar fi putut crea fluctuații semnificative în orbitele asteroizilor, făcându-i să treacă în apropierea Pământului.

Ţinând cont de toate aceste studii, trebuie să ţinem cont de următoarea ipoteză uluitoare: dacă Pământul și-a început viața undeva între Marte și Jupiter, în poziția actuală a centurii asteroizilor? Apoi, poate că Pământul a fost catapultat în poziția sa actuală prin influenţa unui corp ceresc masiv care a trecut prin apropierea planetei noastre. Ar fi putut fi o stea pitică roşie sau chiar mitica planetă Nibiru. Aceste apropieri ale unor stele se vor produce şi în viitor, atunci când Hipparcos 85605 se va afla, peste 500.000 de ani, la doar 0,13 ani-lumină faţă de noi (vedeţi ştirea din 2015: O stea pitică roşie se află în drum spre noi şi se va apropia la doar 0,13 ani-lumină faţă de Soare! Ce se va întâmpla cu Pământul?).

Surse:

* http://www.manchester.ac.uk/discover/news/gases-trapped-in-three-billion-years-old-minerals-reveal-origins-of-the-earths-atmosphere/

* https://arxiv.org/abs/1407.3290

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO