Un cercetător american, care se afla foarte aproape de a face descoperiri foarte importante privind noul coronavirus, a fost ucis. Oare de ce?

 • 213
 •  
 •  
 •  
  213
  Shares

Au început deja crimele în legătură cu cercetările privind noul coronavirus SARS-CoV-2? Iată ce ştire putem citi pe CNN.com:

Un profesor de la Universitatea din Pittsburgh (SUA), pe punctul de a face „descoperiri foarte importante”, în cercetarea bolii Covid-2019, potrivit universității, a fost împușcat și ucis într-un caz aparent de crimă-sinucidere, a spus poliția. Profesorul asistent de cercetare, identificat ca Bing Liu, a fost găsit în locuința sa cu răni de foc la cap, gât, abdomen și extremități, potrivit Departamentului Poliției Ross. Anchetatorii cred că un al doilea bărbat neidentificat, care a fost găsit mort în mașina sa, l-a împușcat și l-a ucis pe Liu în locuința sa, înainte de a se întoarce în mașină şi și-a luat propria viață. Poliția crede că bărbații se cunoșteau.

Universitatea a emis o declarație spunând că este “întristată profund de moartea tragică a lui Bing Liu, un cercetător admirat la Universitatea din Pittsburgh şi transmitem regretele noastre cele mai profunde familiei, prietenilor și colegilor lui Liu, în această perioadă dificilă.”

“Bing a fost pe punctul de a face descoperiri foarte semnificative pentru a înțelege mecanismele celulare care stau la baza infecției cu SARS-CoV-2”, au spus colegii săi de la universitate într-un comunicat.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): CNN.com

P.S. Părerea mea în legătură cu această ştire este următoarea:

1) Nu cred că cel de-al doilea bărbat (care l-a ucis pe cercetător) s-a sinucis în maşina sa; cred că a fost ucis, la rândul lui. Aşa se întâmplă, de obicei, cu criminalii plătiţi (sunt ucişi, pentru a nu dezvălui mai multe).

2) Cred că asasinarea cercetătorului are legătură cu cercetările sale în legătură cu SARS-CoV-2. Cine ştie la ce rezultate ajunsese şi, cineva, nu dorea să se întâmple asta.


 • 213
 •  
 •  
 •  
  213
  Shares

Comentariile sunt închise.