O cometă verde şi misterioasă trece pe lângă noi


În primele ore ale dimineții de sâmbătă, 11 februarie 2017, o cometă verde va fi vizibilă pe Pământ, întrucât va trece la aproximativ 12 milioane de km de noi.

Cometa 45P / Honda-Pajdusakova va fi vizibilă cu un binoclu sau cu un telescop mic începând de mâine, 9 februarie, și până duminică. Dar sâmbătă ea ar putea fi vizibilă chiar şi cu ochiul liber, având o magnitudine de 6. Cometa se va deplasa prin mai multe constelaţii: Ofiucus, Coroana Boreală, Boarul, Câinii de Vânătoare, Părul Berenicei și Leul. Cometa va apărea albastru-verzuie, având o coadă lungă.

Aceasta este cea mai apropiată de Pământ a 8-a cometă începând cu anul 1950. Cometa a fost descoperită în 1948 și a mai ajuns în apropierea Pământului în 2011. Ea a trecut foarte aproape de Jupiter, provocând schimbări în orbita cometei.

Unii cred că această cometă prevesteşte un an plin de haos (2017). Iar alţi mistici creştini cred că obiectul ceresc se va despărţi în două, odată ce se va apropia de Soare, iar jumătate din 45P s-ar ciocni cu Pământul, întrucât şi Biblia ne avertizează despre acest lucru: „25. Şi vor fi semne în soare, în lună şi în stele, iar pe pământ spaimă întru neamuri şi nedumerire din pricina vuietului mării şi al valurilor. 26. Iar oamenii vor muri de frică şi de aşteptarea celor ce au să vină peste lume, căci puterile cerurilor se vor clătina”. (Evanghelia lui Luca 21:25-26).

Însă NASA ne asigură că nu se va întâmpla nimic cu această cometă; cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au declarat că nu pot garanta că nu vor exista variații de la traiectoria prognozată.


Lasă un comentariu