Locul de intrare al unei baze extraterestre sau crater? Iată ce a surprins pe planeta Marte sonda spaţială NASA Mars Reconnaissance Orbiter…


Camera de înaltă rezoluție (HiRISE) de pe bordul sondei spaţiale Mars Reconnaissance Orbiter a surprins un loc ciudat de pe suprafața planetei Marte. Potrivit NASA/JPL, locul remarcabil este un mic crater pe depozitele stratificate din zona Polului Nord al „planetei roşii”.

Dar este doar un crater? Dacă vă uitați la imaginea originală alb-negru HiRISE, se pare că acolo s-ar fi prăbușit ceva, lăsând o urmă, sau chiar ar putea fi intrarea într-o bază extraterestră subterană, având în vedere structura sa cu aspect nenatural!?

HiRISE este un aparat fotografiat de pe bordul sondei spaţiale Mars Reconnaissance Orbiter, care orbitează și studiază planeta Marte din 2006. Cântărind 65 de kg, şi costând 40 de milioane de dolari, instrumentul fost construit sub îndrumarea Laboratorului Lunar şi Planetar al Universităţii din Arizona de către Ball Aerospace & Technologies Corp. HiRISE este alcătuit dintr-un telescop reflectorizant cu o apertură de 0,5 metri, cel mai mare de până acum dintre aparatele misiunilor spaţiale, care îi permite să facă fotografii ale planetei Marte cu rezoluții de 0,3 m/pixel.


Lasă un comentariu