Ascultaţi sunetul înfricoşător al planetei Saturn: parcă ar fi un milion de voci umane care strigă îngrozite!


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

În 2004, sonda spațială NASA Cassini a intrat pe orbita lui Saturn, a șasea planetă a sistemelui nostru solar, şi a surprins această înregistrare audio inexplicabilă și misterioasă. În mod uimitor, sonda Cassini a înregistrat o cantitate mare de date, mai exact 635 GB de date. Unele dintre aceste date au inclus emisii radio emanate de pe planetă.

Se pare că aceste unde radio sunt strâns legate de aurorele de lângă polii planetei. Inginerii NASA au comprimat sunetele pentru a le face audibile de urechea umană, transformând 27 de minute de sunet în 73 de secunde. Sunetul rezultat al lui Saturn pare ca un milion de voci umane care strigă îngrozite!

Aceste emisii radio naturale nu provin de la extratereștri, ci sunt emisii naturale; totuși, oamenii de știință sunt nedumeriți din cauza semnalelor mixte ale lui Saturn. Semnalele indică de obicei rata de rotație a planetei, dar emisiile ciudate ale lui Saturn pot varia din cauza vântului de mare altitudine, a aurorelor sau a câmpurilor magnetice naturale.

Ascultaţi mai jos sunetele ciudate de pe planeta Saturn (vedeţi videoclipul YouTube):

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock