Un tunel magnetic înconjoară sistemul nostru solar – sugerează un nou studiu ştiinţific


Cercetările unui astronom a Universității din Toronto sugerează că sistemul solar este înconjurat de un tunel magnetic care poate fi văzut în unde radio. Jennifer West, cercetător-asociat la Institutul Dunlap pentru Astronomie și Astrofizică, spune că două structuri luminoase văzute pe părțile opuse ale cerului – considerate anterior a fi separate – sunt de fapt conectate și sunt realizate din filamente asemănătoare unei frânghii.

Conexiunea formează ceea ce pare ca un tunel în jurul sistemului nostru solar. Rezultatele datelor cercetărilor au fost publicate în revista „Astrophysical Journal”.

Astronomii știu despre aceste două structuri de zeci de ani. Dar cele mai multe explicații științifice s-au concentrat asupra lor în mod individual. West și colegii ei, în schimb, sunt primii astronomi care i-au conectat ca o unitate.

Alcătuite din particule încărcate și câmp magnetic, structurile au forma unor corzi lungi și sunt situate la aproximativ 350 de ani lumină distanță de noi, având o lungime de aproximativ 1.000 de ani lumină.

West așteaptă cu nerăbdare mai multe descoperiri posibile legate de această cercetare. „Câmpurile magnetice nu există izolat”, a spus ea. „Toate trebuie să se conecteze între ele. Deci, următorul pas este acela să înțelegem mai bine modul în care acest câmp magnetic local se conectează atât la câmpul magnetic galactic la scară mai mare, cât și la câmpurile magnetice la scară mai mică ale Soarelui și ale Pământului.”

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): studiul ştiinţific A Unified Model for the Fan Region and the North Polar Spur: A bundle of filaments in the Local Galaxy” / arxiv.org

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO