Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Descoperire importantă a cosmologilor: oamenii de ştiinţă au confirmat prezenţa unui element misterios „nenatural” în sistemul nostru solar!


curium sistem solarCercetătorii au confirmat prezența unui element misterios „nenatural” în timpul formării sistemului nostru solar. Este unul dintre elementele cele mai grele cunoscute și care nu se produce în mod natural: curiu.

Interesant e faptul că acest curiu poate exista numai atunci când el este creat în laboratoare sau când rezultă ca şi produs secundar al exploziilor nucleare. Curiul a fost numit după fizicienii Marie Curie și Peter Curie, care au pus bazele teoriei radioactivității. Cercetătorii au identificat curiul prezent într-un meteorit poreclit „Curious Marie” (ce are 4,6 miliarde de ani vechime), oferindu-se astfel o nouă perspectivă asupra modului în care s-au format stelele. Prezența curiului sugerează că aproape toți izotopii radioactivi grei s-ar fi putut forma în același timp.

Autorul principal al studiului, Francois Tissot, a declarat următoarele: „Curiul este un element volatil. Este unul dintre cele mai grele cunoscute elemente, dar aceasta nu se produce în mod natural, deoarece toţi izotopii săi sunt radioactivi şi se dezintegrează rapid pe o scară geologică”.

Cercetătorii spun că acest curiu e foarte important, pentru că pot determina cu mai mare exactitate când a fost creată planeta noastră. În conformitate cu alt autor al studiului, Nicolas Dauphas, „posibila prezență a curiului în sistemul solar timpuriu a fost mult timp un lucru interesant pentru cosmologi, deoarece acesta se poate folosi pentru a determina vârstele relative ale meteoriților și planetelor”. Cercetătorii speculează că enigmaticul element s-ar fi putut forma ca urmare a unor explozii masive de stele care au avut loc înainte ca sistemul solar să se fi născut.

Sursa: The Event Chronicle


Lasă un comentariu