Cât de sus am putea sări pe alte planete sau sateliţi din sistemul nostru solar? Pe Phobos – 773 metri…


Este fascinant să explorăm diferențele în înălțimea săriturii pe care o putem face pe diferite corpuri cerești din sistemul nostru solar, dar cât de sus am putea sări pe alte planete sau luni? Pe Pământ, cu gravitația sa moderată, înălțimea medie a săriturii umane este de aproximativ 0,45 metri. Cu toate acestea, când vine vorba de Jupiter, care este de aproximativ 300 de ori mai masiv decât Pământul, forța gravitațională este semnificativ mai puternică. Să sari pe Jupiter ar necesita mult mai multă putere, iar înălțimea săriturii ar fi redusă considerabil în comparație cu cea de pe Pământ.

În ceea ce privește Phobos, una dintre lunile lui Marte, situația este destul de intrigantă. Phobos are o forță gravitațională extrem de slabă datorită dimensiunii și masei sale mici. De fapt, gravitația sa este atât de slabă încât dacă ar fi să sari cu aceeași forță pe care o folosești pe Pământ, există șansa să nu aterizezi niciodată pe Phobos. Saltul tău te-ar duce la o înălțime de 773 de metri și, deoarece Phobos nu are suficientă gravitație pentru a te trage înapoi în jos, pur și simplu ai continua să plutești în spațiu. Aceste comparații evidențiază modul în care forța gravitației variază între diferite corpuri cerești și impactul pe care îl are asupra abilităților noastre fizice.

Înălțimea medie a săriturii umane ar fi următoarea:
* Pământ: 0,45 metri
* Jupiter: 0,17 metri
* Neptun: 0,39 metri
* Uranus – Saturn – Venus: 0,48 metri
* Marte – Mercur: 1,18 metri
* Luna: 2,72 metri
* Pluto: 7,11 metri
* Ceres: 15,75 metri
* Mianda (satelit al lui Uranus): 57 metri
* Phobos: 773 metri

Videoclipul intrigant (comparație 3D) de mai jos realizat de Metaballstudios evidențiază modul în care forțele gravitaționale ale diferitelor lumi ne pot afecta foarte mult capacitatea de a sări.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO