Wow, ce veste bună! Navele extraterestre masive pot fi descoperite cu ajutorul undelor gravitaţionale


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

O echipă de fizicieni a venit cu ideea de a folosi observatorul LIGO pentru a căuta unde gravitaționale din navele extraterestre. Propuse inițial de Albert Einstein ca o consecință a teoriei sale generale a relativității, undele gravitaționale sunt ondulații în țesătura spațiu-timp care transportă energie în Univers.

După ani în care s-au căutat dovezi directe ale fenomenului, o echipă de cercetători de la Observatorul Avansat al Undelor Gravitaționale cu Interferometru Laser (LIGO) a reușit în sfârșit să detecteze undele gravitaționale în februarie 2016. Descoperirea a fost atât de importantă, încât echipa din spatele descoperirii, Rainer Weiss, Barry Barish și Kip Thorne, a câștigat un premiu Nobel pentru fizică în anul următor.

Acum, o echipă diferită de fizicieni a publicat o nouă lucrare care sugerează că posibilitatea LIGO de a detecta undele gravitaționale ne-ar putea permite să găsim indicii despre nave extraterestre în spațiul cosmic. Acestea fiind spuse, pentru ca acest lucru să funcționeze, nava extraterestră ar trebui să fie cu adevărat masivă – poate de dimensiunea planetei Jupiter – și să se miște foarte rapid și relativ aproape de noi (în jur de 326.000 de ani-lumină distanţă).

Dar ce se întâmplă dacă o civilizație extraterestră apropiată ar folosi o unitate warp sau ceva asemănător pentru a-și propulsa navele prin golul interstelar? Potrivit lucrării, un astfel de sistem de propulsie ar trebui (în teorie, cel puțin) să producă și unde gravitaționale.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): phys.org

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock