Un nou studiu sugerează că există 4 civilizații extraterestre rău intenționate în galaxia noastră


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Un nou studiu a încercat să estimeze câte civilizații extraterestre inteligente reprezintă o amenințare. Am trimis multe semnale în Cosmos de-a lungul anilor, inclusiv unele concepute special pentru a informa extratereștrii inteligenți că existăm și unde să ne găsească. Criticii, inclusiv regretatul Stephen Hawking, au susținut că acest lucru ar putea avea consecințe dezastruoase dacă se întâmplă să atragem atenția unei rase extraterestre deosebit de agresive.

Dar câte civilizații extraterestre rău intenționate ar putea fi acolo? Într-un nou studiu, doctorandul Alberto Caballero încearcă să răspundă la această întrebare pe baza unei analize a „invaziilor” de pe Pământ (țări care invadează alte țări), a datelor privind numărul estimat de planete extrasolare din Calea Lactee și a unui anumit grad de presupuneri. Răspunsul cu care a venit în cele din urmă a fost acesta: 4. El a stabilit, de asemenea, că șansele ca noi să fim atacați și distruși de o astfel de civilizație sunt extrem de scăzute – chiar mai mici decât șansele de a fi distruși de asteroizi.

„Probabilitatea unei invazii extraterestre de către o civilizație agresivă este, prin urmare, mai mică decât probabilitatea unei coliziuni cu un asteroid ucigaș de planete”, a scris el. Desigur, așa cum stau lucrurile, nu știm nimic despre nicio civilizație extraterestră care ar putea fi acolo.

„Nu cunoaștem ce se află în mintea extratereștrilor”, a spus Caballero. „O civilizație extraterestră poate avea un creier cu o compoziție chimică diferită și s-ar putea să nu aibă empatia noastră sau ar putea avea mai multe comportamente psihopatologice. Am găsit acest mod de a face studiul, care are limitări, pentru că nu știm cum ar fi mințile extraterestre”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): vice.com


Lasă un comentariu