Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Medicii olandezi sunt şocaţi că au descoperit în 2020 un nou organ în zona capului, după aproape 300 de ani în care s-a crezut că se ştia totul despre trupul uman


Oamenii de știință din Olanda spun că au identificat un nou organ nedescoperit până în prezent. Având în vedere cât de atent a fost examinat şi analizat corpul uman de-a lungul timpului, este de mirare că mai există surprize de descoperit despre el.

Cu toate acestea, se pare că există un organ în capul nostru care, cel puțin până acum, rămăseseră total nedescoperit de către oamenii de știință. Potrivit co-autorului studiului, Dr. Matthijs Valstar și colegii săi, aceste noi glande salivare pot fi găsite în zona în care cavitatea nazală se intersectează cu gâtul. Există alte trei tipuri majore cunoscute de glande salivare: una situată sub limbă, una lângă urechi și alta sub maxilar.

Având în vedere amploarea redusă a studiului și semnificația potențială a descoperirii (ar fi prima identificare de acest gen în aproape 300 de ani), sunt mai multe de făcut pentru a fi validat. Cu toate acestea, cercetătorii rămân optimisti că ceea ce au găsit este ceva special.

„A fost destul de șocant să aflăm în anul 2020 că avem o nouă structură identificată în corpul uman”, a spus oncologul în radiații dr. Yvonne Mowery de la Universitatea Duke.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): The New York Times


Lasă un comentariu