Mai mulţi oameni din întreaga lume au primit pachete misterioase cu seminţe din China. Ce se întâmplă?


Ştirea a apărut la începutul lunii august 2020 şi este şi acum una destul de bizară. Astfel, mai mulţi cetăţeni din SUA, Canada, Noua Zeelandă și Marea Britanie au semnalat că au primit la poştă mai multe pachete misterioase cu semințe. Pachetele, care păreau a fi provenind din China, erau marcate că ar fi conținut bijuterii, în încercarea de a ocoli restricțiile de transport a semințelor.

Autoritățile internaționale încearcă acum să stabilească cine ar putea fi responsabil pentru aceste pachete. „Biosecuritatea este de o importanță vitală și avem controale solide pentru protejarea plantelor și faunei noastre sălbatice, inclusiv pentru vânzările online de plante”, a declarat un oficial american.

„În prezent cercetăm pachetele de semințe trimise unor oameni în Marea Britanie. Oricine a primit astfel de semințe nu ar trebui să le planteze și să le raporteze”, a spus un alt oficial britanic.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de externe al Chinei susține că adresele din China ale expeditorilor sunt false. De asemenea, se pune problema modului în care expeditorul a făcut rost de numele destinatarilor.

„Nu avem suficiente informații pentru a ști dacă este vorba despre o farsă, o înșelătorie pe Internet sau un act de bioterorism agricol”, a declarat Ryan Quarles, un oficial pentru agricultură din Kentucky.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): theguardian.com


Lasă un comentariu