Să-i mulţumim veşnic Marthei Bibescu! Dacă nu ar fi fost patrioată, Arad, Oradea sau Satu Mare erau acum oraşe ungureşti! SUA dorea să ne trădeze, apărând interesele maghiarilor!


Martha BibescuRomânii ar trebui să îi fie recunoscători pe vecie Marthei Bibescu, o adevărată patrioată, cum rar mai întâlneşti în ziua de astăzi. Romancieră, scriitoare, dar şi implicată în politică, Martha Bibescu, folosindu-se de inteligenţa personală, a devenit iubita Lordului Thompson, reprezentantul Marii Britanii în Consiliul Superior de la Versailles, creat la sfârşitul primului război mondial. Lordul Thompson a acţionat pe toată durata negocierilor ca un veritabil agent de influenţă al României; Martha Bibescu s-a deplasat la Paris, unde a stat pe toată durata negocierilor de pace, ţinând o strânsă legătură cu Lordul Thompson.

În iunie 1920 s-a semnat tratatul de la Trianon, care consfinţea graniţele definitive dintre Ungaria şi România. La Trianon au fost discutate mai multe variante ale traseului frontierei dintre România Mare şi Ungaria. Varianta cea mai favorabilă României a fost sustinută de către delegaţia Marii Britanii, din care făcea parte şi Lordul Thompson. Foarte nefavorabil era proiectul de frontieră susţinut de către delegaţia S.U.A. Dacă acesta ar fi fost adoptat, atunci oraşele Arad, Salonta, Oradea, Carei şi Satu Mare ar fi revenit Ungariei. Interesant este faptul că, la Conferinţa de Pace de la Paris din 1947, Budapesta a insistat ca frontiera dintre Ungaria şi România să fie exact cea propusă de către S.U.A la Trianon. Washingtonul era de aceeaşi părere.

A nu se uita că Martha Bibescu avea o părere foarte proastă despre SUA, aşa cum spuneam şi eu în articolul acesta (Martha Bibescu credea despre SUA că este “o aşa-zisă democraţie”). Ea a petrecut o perioadă în America, afirmând că „Şederea mea la Washington mi-a mărit îndoielile în ceea ce priveşte aşa-zisa mare democraţie americană”. Noi atunci de ce mai privim cu atât de multă admiraţie către Statele Unite?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO