Prin jungla din Congo se găsesc animale gigantice necunoscute, asemănătoare dinozaurilor, care omoară elefanţi? O poveste ciudată…


Lacul Tele se află în nord-estul Republicii Congo (Africa), având o formă rotundă (aproape eliptică) şi fiind înconjurat de păduri mlăştinoase. Pe când se aflau la lacul Tele, nişte exploratori au auzit o poveste ciudată.

Câteva luni înainte, în februarie 1981, populația locală descoperise plutind pe apă stârvurile a 3 elefanți adulți. Cauza morții lor părea să fie două răni adânci în abdomenul fiecăruia. Rănile nu erau provocate de gloanțe, iar elefanții posedau colți, ceea ce indica faptul că aceștia nu fuseseră uciși de braconieri. Indigenii considerau că elefanții fuseseră uciși de un animal misterios cu coarne, care trăia în pădurea din apropiere.

Această ființă e numită emela-ntouka („ucigașul elefanților”). Diferitele relatări au descris-o în mod consecvent ca un animal de dimensiunea unui elefant, cu picioare puternice pe care se sprijină trupul masiv (nu ca la crocodil, care are picioarele în părțile laterale), precum și o coadă lungă și groasă. Capul are, în general, aspectul unui rinocer, cu un singur corn pe frunte. Este semiacvatic, mănâncă ierburi și frunze și omoară elefanți și bivoli cu cornul său mare și ascuțit. S-ar asemăna cu un dinozaur!

În cartea sa „Dinozauri în viață?” (1987), autorul ei, Mackal, sugerează că asemenea animale, dacă există, sunt – probabil – un soi de rinoceri preistorici sau de dinozauri cu corn, din specia triceratopsilor. Dacă face parte din specia menționată la început, atunci trebuie că este mamifer.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO