Iepuraşul cu două nasuri

715 vizualizari

iepurasUn pui de iepure cu două cavităţi nazale şi cu patru nări a fost descoperit, întâmplător într-un petshop din Milford, SUA. Imediat cum a descoperit specialul „urecheat”, Tom Fomenko, proprietarul Purr-Fect Pets Inc. a iniţiat un concurs „The Bunny Contest”, în care participanţii sunt invitaţi să-i găsească un nume iepuraşului cu 2 nasuri. Până acum propunerile au fost: Two Face, Cyrano de Bergerac şi Deuce.

Tom Fomenko a spus că nu a mai văzut în cei 25 de ani de activitate ai săi, niciun iepure cu o asemenea „problema nazală”, „nici şerpi cu mâini, nici hamsteri cu 5 picioare, sau păsări cu 3 aripi. Nimic de genul ăsta”. Însă, în ciuda acestui mic handicap, iepuraşul mănâncă, bea şi zburdă liniştit alături de frăţiorii săi. „E chiar mai drăguţ când îl vezi cum adulmecă încetişor, curios, cu ambele năsucuri”, mărturiseşte Tiana Nieves, o angajată a petshopului.

Gregg Dancho, directorul grădinii Zoo Beardsley din Bridgeport, spune că sunt două motive în cazul unor asemenea malformaţii la iepuri. Primul este de ordin genetic, datorat unei încrucişări selective (endogamie), iar al doilea poate fi din cauza mediului şi a substanţelor cu care au fost hrăniţi părinţii iepuraşului. „Este posibil ca aceştia să fi consumat alimente stropite sau supuse unor tratamente cu pesticide”, a explicat Dancho pentru Connecticut Post.

Angajaţii Purr-Fect Pets Inc spera că Cyrano de Bergerec nu va fi vândut niciodată, pentru că deja s-au ataşat foarte mult de el şi face parte din marea lor familie, un fel de mascotă. Iar dacă va fi vândut, proprietarul petshopului îşi dă promisiunea că va merge într-un loc unde va fi iubit şi nu va ajunge direct friptură. „Pentru că una peste alta nu e un animal obişnuit. Este un iepuraş mai special”.