„Nu există Bigfoot! Au fost confundaţi cu urşii!” – spune un studiu ştiinţific din ianuarie 2024


Imagine: deviantart.com (Commons Creative – free)

Un nou studiu publicat de revista „Journal of Zoology” ar putea fi descurajant pentru cei care cred în Bigfoot (humanoizi misterioşi foarte înalţi, întâlniţi în păduri). Cercetătorul Floe Foxon a adunat date despre frecvența observărilor Bigfoot din America de Nord și date despre populația de urși negri, comparând cele două aspecte. Foxon a descoperit că există o corelație foarte mare între aceste două.

Observațiile de Bigfoot, sasquatch, yeti și alte specii de primate criptozoologice persistă în toată America de Nord de zeci de ani, dar şi în întreaga lume. Foxon a folosit date de la Bigfoot Field Research Organization (BFRO), provenite din observări moderne. Cei de la BFRO au catalogat observările de Bigfoot cu etichete geografice, ceea ce a facilitat numărarea frecvenței observărilor Bigfoot într-o anumită regiune. Foxon a comparat acest lucru cu datele despre populațiile de urși din surse științifice.

Consistența rezultatelor a fost uimitoare. Foxon a descoperit că într-o zonă bine împădurită, cu vizitatori umani consecvenți, există de obicei o singură observare Bigfoot pentru fiecare 5.000 de urși negri. Pentru fiecare 1.000 de urși suplimentari din populația estimată, probabilitatea unei observări Bigfoot crește cu aproximativ 4%.

Pentru comparație, Foxon a comparat și datele recensământului național cu observările Bigfoot, emitând ipoteza că observările Bigfoot s-ar putea corela pur și simplu cu populația umană și frecvența vizitelor acestora în zonele împădurite. Cu toate acestea, variabila populației de urși a avut în general o corelație mai puternică cu datele de observare Bigfoot. Acest lucru ar putea duce la concluzia că a confunda un urs cu un umanoid este un factor major care contribuie la observările Bigfoot, deși în mod clar nu este singurul factor.

Însă, rezultatele acestui studiu n-o să-i facă pe mulţi cei care cred în Bigfoot să-şi schimbe părerile.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): studiul ştiinţific „Bigfoot: If it’s there, could it be a bear?” / zslpublications.onlinelibrary.wiley.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock