Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Albinele pot face operaţii matematice de bază, ca adunarea sau scăderea! Să nu credeţi că doar oamenii sunt inteligenţi…

295

blankCercetătorii au descoperit că albinele pot face matematică de bază, într-o descoperire care vrea să înţeleagă mai bine relația dintre dimensiunea și puterea creierului. Bazându-se pe constatarea că albinele pot înțelege conceptul de “zero”, cercetătorii australieni și francezi au propus să testeze dacă albinele ar putea efectua operații aritmetice cum ar fi adăugarea și scăderea. Rezolvarea problemelor de matematică necesită un nivel sofisticat de cunoaștere, care implică gestionarea complexă a numerelor, a regulilor pe termen lung și a memoriei de lucru pe termen scurt. Descoperirea faptului că chiar creierul minuscul al unei albine poate înțelege operațiile matematice de bază are implicații pentru dezvoltarea viitoare a Inteligenței Artificiale, în special în ceea ce privește îmbunătățirea procesului de învățare rapidă.

Conform cercetătorilor de la Universitatea RMIT din Melbourne, Australia, noul studiu a arătat că albinele pot fi învățate să recunoască culorile ca reprezentări simbolice pentru adăugare și scădere și că pot folosi aceste informații pentru a rezolva probleme aritmetice. Profesorul asociat al RMIT, Adrian Dyer, a declarat că operațiunile numerice, cum ar fi adăugarea și scăderea, sunt complexe deoarece necesită două niveluri de procesare. “Trebuie să aveţi memorie pe termen lung, pentru a cunoaşte regulile adunării și scăderii, dar şi memorie pe termen scurt, pentru a manipula mental un set de numere date”, a spus Dyer.

Descoperirile sugerează că procesul de cunoaştere numerică avansată poate fi găsit în rândul a mai multor animale decât s-a presupus anterior. “Dacă matematica nu necesită un creier masiv, ar putea exista și noi modalități prin care să încorporăm interacțiunile regulilor pe termen lung, cât și memoria de lucru pe termen scurt în proiecte pentru a îmbunătăți învățarea rapidă a Inteligenţei Artificiale a noilor probleme”, a spus profesorul Dyer.

Există o mare dezbatere dacă animalele știu sau pot învăța abilități complexe. Multe specii de animale pot înțelege diferența dintre cantități și utilizează acest lucru pentru a lua decizii și a rezolva probleme. Dar cunoașterea numerică, cum ar fi numerele și operațiile aritmetice, necesită un nivel de prelucrare mai sofisticat. Studiile anterioare au arătat că unele primate, păsări și chiar păianjeni pot face operaţii de adunare şi scădere. Noua cercetare adaugă albinele la această listă.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): sciencedaily.com
Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)
Orgoni Crystal