Cele mai morbide 9 denumiri de locuri din lume


Anumite locuri din lume au în denumirea lor cuvinte morbide, dar, de cele mai multe ori, acestea nu au o bază reală. Acest top pe care vi-l voi prezenta mai jos sunt cunoscute de sute de ani, iar povestea lor sunt sigur că o să vă captiveze, aşa cum m-a captivat pe mine.

1. The Skeleton Coast – Coasta Scheletului (Namibia)

coasta-scheletului

Rămăşiţe ruginite de vase, mai noi sau mai vechi, se găsesc pe această coastă din S-V Africii, care mai e denumită şi „pământul pe care Dumnezeu l-a făcut în mânie”. Unele nave eşuate sunt acoperite parţial de nisip, încât se mai poate vedea o parte din ele, pe când alte nave au fost îngropate total de nisip. De ce au eşuat multe nave în această zonă? Datorită vînturilor puternice ale oceanului din apropierea coastei, a stâncilor prezente în zonă, a ceţii şi a animalelor marine, ca de exemplu balenele, ale căror schelete şi oase se găsesc pe această coastă (de aici a primit şi denumirea de „coasta scheletului”).

2. Tombstone – Piatra de mormânt (Arizona)

tombstone

În S-V deşertului american, există oraşul Tombstone (Piatra de mormânt), care aduce aminte de istoria Vestului Sălbatic, în care nu existau legi, totul fiind guvernat de puterea prafului de puşcă. Oraşul a primit numele de la un explorator care, căutând nişte zăcăminte valoroase de argint, şi-a găsit de fapt în zonă propria „piatră de mormânt”. În trecut, acest oraş era plin de cârciumi şi de bordele faimoase, şi în care găseai mulţi oameni certaţi cu legea. Aşa că…mult sânge a căzut pe aici, şi nu e de mirare, că oraşul e plin astăzi de „pietre de mormânt”!

3. Marea Moartă (Orientul Apropiat)

marea-moarta

Marea Moartă este o mare continentală fără scurgeri spre ocean. Singura apă curgătoare care o alimentează este râul Iordan, care face graniţa naturală dintre Israel, Iordania de vest şi Iordania. Numele de „Marea Moartă” este atribuită lui Hieronymus (secolul IV). Înainte era numită Marea de Sare sau Marea de Asfalt. Numele de „Marea Moartă” nu este deloc exagerat: datorită salinităţii ridicate aici nu este posibilă viaţa.

4. Murder Island – Insula Crimei (Canada)

tusket-islands

Insulele Tusket se găsesc în provincia canadiană Nova Scotia. Deşi priveliştile de aici sunt minunate, în acest arhipelag se mai găseseşte o insulă cu o denumire morbidă: Insula Crimei.

Povestea începe în anul 1735, când nava Baltimore a fost descoperită pe ţărm; înăuntrul său totul era acoperit cu sânge şi nu se afla nimeni, cu excepţia unei femei misterioase. Ea a spus tot felul de poveşti confuze, aducând aminte de o revoltă şi de un masacru indian.

O altă poveste al acestei insule spune că prin 1700, aici a oprit o navă franceză, în care au fost aruncaţi sute de oameni, morţi în urma unei epidemii de variolă.

5. Galgbacken – Locul spânzurătorii (Stockholm, Suedia)

galgbacken

Galgbacken a fost cel mai mare şi ultimul loc de execuţii din capitala Suediei. Ultima execuţie a avut loc în anul 1862, desigur, prin spânzurătoare, deşi mai existau şi alte metode, ca decapitarea.

6. Hell’s Kitchen – Bucătăria iadului (New York)

hells-kitchen

Un cartier din New York a fost faimos la începutul secolului XX pentru crimele, violurile şi scenele de violenţă care au avut loc aici. El a primit numele de „Bucătăria iadului”, de la un motel cu acelaşi nume şi care avea un „renume diabolic”. În acest cartier veneau imigranţii irlandezi şi germani, pentru a lucra la docuri sau la măcelării şi fabrici. Influxul acesta de imigranţi, a făcut ca în zonă să apară bandele de stradă şi crimele.

7. Golgota – Locul căpăţânii

golgota

După ce a fost condamnat la moarte, Iisus şi-a purtat crucea până pe Dealul Golgota (Dealul Golgota = Dealul Căpăţânii), împreună cu alţi 2 tâlhari ce îşi duceau crucile lor. Datorită epuizării, pierderii de sânge în urma flagerării, căldurii l-ar fi omorât, pe Iisus, pe drum. De aceea soldaţii romani l-ar fi luat pe Simon din Cirene să-i ducă crucea. Tradiţiile creştine spun că pe drum, o anumită femeie ar fi venit la el şi ar fi şters sudoarea şi sângele provocat de cununa de spini cu vălul ei.

8. Insula Diavolului (Guyana Franceză)

insula-diavolului

Insula Diavolului se află în Guyana Franceză, fiind o colonie penitenciară faimoasă. Mai întâi a fost o colonie de leproşi, dar mai apoi a devenit o colonie penitenciară între anii 1884 şi 1952. Condiţiile de detenţie pe această insulă erau groaznice. Mulţi prizonieri au murit aici datorită epuizării, foamei, setei, malariei şi crimelor. Aşa că această insulă îşi merită pe deplin denumirea de „insula diavolului”.

9. Death Valley – Valea Morţii (California)

valea-mortii-2

Localizată în deşertul Mojave (California, SUA), Valea Morţii este cel mai călduros, mai uscat şi mai inospitalier loc de pe Pământ. Aici s-a a înregistrat cea de a doua temperatură din lume, în topul celor mai călduroase zone: 56.7°C. Vara temperatura ajunge aici la o medie de 47°C. Valea Morţii este situată la 86 de metri sub nivelul mării, ceea ce explică arşiţele înregistrate aici. Un adevărat iad!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO