Lilith a fost prima soţie a lui Adam, nu Eva, dar Biblia a păstrat secretul…


Biblia ne spune povestea despre modul în care a fost creat Pământul și despre începutul omenirii. În text, se spune că un om (bărbat), adică Adam, a fost creat după chipul lui Dumnezeu, și apoi, după ce a constatat că bărbatul era singur, Dumnezeu a luat o coastă din Adam, creând-o pe Eva, ca soţia lui. Cu toate acestea, există o ipoteză că nu acesta este adevărul, iar prima femeie creată a fost Lilith, nu Eva.

Se spune ca Lilith a fost prima femeie din lume care a fost creată de Dumnezeu, în același timp când l-a creat şi pe Adam. Apoi, Lilith a fost alungată și respinsă de Dumnezeu, după ce s-a constatat că ea era mai puternică și mai inteligentă decât Adam, aşadar ea nu va asculta de poruncile lui Adam. Lilith nu a fost menționată în Biblie pentru a înțelege originea omenirii, pentru că acest lucru ar fi fost împotriva tradiției Bisericii, care spune că femeile trebuie să se supună bărbatului și că femeile se află într-o poziție mai joasă decât bărbații.

Că a fost ceva ascuns în textul Bibliei, se poate observa chiar din fraza din Geneză 1:27: „Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie”. Aşadar, femeia şi bărbatul au fost create în acelaşi timp, după chipul lui Dumnezeu, şi nu femeia a fost creată din coasta lui Adam. Sau poate că nu vorbim de aceeaşi femeie, nu? Aceasta ar fi dovada existenţei la început a lui Lilith.

Dar, unde a fost izgonită Lilith? Unde s-a dus ea? S-a sugerat că ea a alergat direct în brațele diavolului. S-a spus că toate creaturile trăiau în grădina Edenului și erau demoni. Acestea erau ființe care aveau funcții specifice și nu li se permitea să intre în contact cu nicio altă creatură. Lilith l-ar fi părăsit pe Adam și a mers la Samael, unul dintre demonii, cu care s-a împreunat și a născut urmași. Când Lilith a fost plecat, Dumnezeu și-a dat seama că Adam era din nou singur și a decis să-i facă un tovarăș. De data aceasta, pentru a se asigura că va fi supusă, Dumnezeu a luat una dintre coastele lui Adam și a creat-o pe Eva. Aşadar, Eva a fost a doua soție a lui Adam, iar prima femeie ar fi Lilith…


Lasă un comentariu